Kritiek op verbod sterke wiet

PVDA en D66 willen hoog THC gehalte verbod van tafel

 

Verbod op sterke wiet krijgt kritiek

 

 

 

Zowel PvdA als D66 zouden het verbod op sterke wiet van tafel willen hebben. PvdA-kamerlid Rebel vindt het discutabel of deze maatregel wel bijdraagt aan de volksgezondheid. Zijn twijfel wordt gedeeld door staatsecretaris Van Rijn van Volksgezondheid. Die vindt namelijk ook dat het daar niet toe bijdraagt. Onlangs heeft onderzoek uitgewezen dat zwaardere wiet niet betekent dat er een grotere kans op verslaving bestaat. Bovendien zegt Rebel dat het verbod moeilijk te handhaven is. Wanneer iemand in de coffeeshop een zakje cannabis koopt, kan het best een sterke variant zijn zonder dat de coffeeshophouder of de klant daar per definitie van op te hoogte hoeven te zijn. Zeker wanneer men geen meetapparaat heeft staan. En dan nog iets. Het controleren op sterke wiet zal meer politie-inzet vragen. Er komt echter geen uitbreiding van het aantal agenten met oog op deze taak. Dat betekent dat er minder capaciteit beschikbaar komt voor andere criminele activiteiten, zoals bijvoorbeeld het opsporen van heroïne en cocaïne. Ook dat wordt een bezwaar gevonden. Er is op dit moment echter wel een kleine Kamermeerderheid vóór het verbieden van wiet van meer dan 15% THC. Het plan is dus nog niet uit beeld.

 

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht