Spannabis 2014

De elfde editie van Spannabis, de grootste cannabisbeurs van Europa, was groter, drukker en succesvoller dan ooit. In drie dagen tijd werd de beurs bezocht door niet minder dan 33.000 bezoekers! Alle grote namen uit de Europese groene branche waren van de partij en daarmee werd Spannabis 2014 de succesvolste editie die ooit gehouden werd..

De elfde editie van Spannabis, de grootste cannabisbeurs van Europa, was groter, drukker en succesvoller dan ooit. In drie dagen tijd werd de beurs bezocht door niet minder dan 33.000 bezoekers! Alle grote namen uit de Europese groene branche waren van de partij en daarmee werd Spannabis 2014 de succesvolste editie die ooit gehouden werd..

Een indrukwekkende mensenmassa stond buiten te wachten om naar binnen te mogen

Er waren dit jaar ruim vijftig bedrijven en 200 stands aanwezig op de beurs in de Fira de Cornella in Barcelona. Nieuw dit jaar was het buitengedeelte, waarbij het terrein voor de ingang van de beroemde glazen pyramide was omgetoverd tot een ware markt, compleet met stands, eettentjes en de broodnodige tafels en stoelen. Het weer was er gelukkig nagenoeg perfect voor, zodat bezoekers en exposanten er een geweldige openlucht chill-out ruimte bij hadden gekregen om even uit te rusten, een joint te roken of een biertje te drinken onder een heerlijk zonnetje. Een DJ op een klein podium vlakbij de ingang speelde daarbij opzwepende dub- en reggae als achtergrondmuziek. Het gaf het buitengedeelte een festival-achtig sfeertje mee dat iedereen wist te waarderen.  Binnen werd er dit jaar geen muziek gedraaid, en dit viel bij vrijwel alle exposanten goed in de smaak. Men kon elkaar nu beter verstaan en men had nu ook veel meer tijd en ruimte om met klanten en bezoekers te praten, want doordat het buitengedeelte continue druk bezet werd, nam de druk in de expo-hallen wat af en was het binnen rustiger dan in voorgaande jaren.  Al met al een groot succes en een stevige verbetering ten opzichte van voorgaande jaren, we hopen dan ook van harte dat het buitengedeelte ook volgend jaar weer aanwezig zal zijn.

Eva Seeds bracht een geweldig cannabiskasteel mee naar de beurs

Op vrijdag was het al druk, maar op zaterdag ging het pas goed los:  die ochtend stond een enorme  mensenmassa te wachten bij de ingang om naar binnen te mogen, en de kaartverkoop draaide op volle toeren. Nadat men een kaartje had weten te bemachtigen stonden de nodige aantrekkelijke promo-girls de bezoekers al op te wachten met tassen vol freebies of glimmende brochures. Een goed teken, want het laat zien dat de Europese cannabisbranche volwassen wordt en steeds meer aansluiting vind bij de ‘reguliere’ tuinbouwbranche. Dat bleek trouwens ook uit de samenstelling van de bezoekers: zo kwamen we regelmatig Chilenen, Argentijnen en andere latino’s tegen, naast de vele Amerikanen en Canadezen.  Ieder op zoek naar de beste deals voor de opkomende markt in Latijns-Amerika en de steeds verder uitdijende markt in Noord-Amerika.

De stand van Canna is een vaste verschijning op Spannabis

Wat verder vooral opviel was de aanwezigheid van vele Cannabis Social Clubs uit heel Europa, die hier letterlijk en figuurlijk hun vistiekaartje kwamen afgeven.  Men informeerde elkaar en deelde kennis en know-how uit met elkaar en natuurlijk kon men ter plekke leden werven. De CSC’s waren in Spannabis aan het juiste adres. 

Al met al leverde Spannabis 2014 een geweldige editie af die moeilijk te overtreffen zal zijn. Hugo Madera, de hoofdredacteur van de Spaanse editie van Soft Secrets, was dan ook een tevreden man. Gevraagd naar zijn reactie zei Hugo: “Ik vind Spannabis de beste cannabisbeurs ter wereld. Elk jaar wordt de beurs groter, en elk jaar zijn er weer verbeteringen ten opzichte van het jaar daarvoor. Ook vind ik de beurs steeds professioneler worden, met exposanten uit alle delen van de wereld. De bedrijven die ik heb gesproken waren allemaal zeer tevreden over deze editie. Wat mij betreft kan Spannabis niet meer stuk.”

Een CSC uit de UK was driftig leden aan het werven

 

Soft Secrets contributor en kweekgoeroe Ed Rosenthal

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht