Cannabis (THC) werkt mogelijk op immuun systeem

Mogelijkheden voor auto immuun ziektes

THC van invloed op immuniteit

 

Steeds worden er nieuwe toepassingen van cannabis gevonden. De Universiteit van South Carolina heeft ook al weer een eigenschap van THC gevonden, die in de medische wetenschap kan worden gebruikt. In het Journal of Biological Chemistry werd daarover het volgende gerapporteerd. Het blijkt dat cannabis, en dan met name de daarin aanwezige THC, invloed heeft op het immuunsysteem. THC verandert de structuur van de histonen. Dat zijn eiwitten die op het DNA gebonden zijn en die de activiteit van de genen beïnvloeden. Het effect is dat de immuniteit vermindert. Dat kan een nadeel zijn, wanneer nuttige afweerreacties worden onderdrukt. Maar het biedt ook mogelijkheden en dan vooral voor mensen met een auto-immuunziekte. Voor hen zou het juist goed zijn als de afweer een tandje lager ging werken. De wetenschap heeft dus weer een leuk aanknopingspunt om cannabis nog eens haarfijn onder de loep te leggen.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht