Cannabis en slaap

Onderzoek: cannabis zorgt voor insomnia….

Cannabis en slaapproblemen

 

Veel mensen denken dat het heerlijk pitten is op een jointje. Maar dat blijkt in de praktijk lelijk tegen te vallen. De Universiteit van Pennsylvania heeft onderzoek gedaan onder 1800 (ex) gebruikers van cannabis. En het bleek dat velen daarvan last hebben van slaapproblemen. Het inslapen ging vaak moeizaam en bovendien werden ze regelmatig wakker. Deze problemen zagen ze zowel bij forse innemers als bij mensen die nu en dan eens een wietje rookten. Ook schijnt cannabis de signalen van het lichaam te onderdrukken, die aangeven dat het tijd is om te rusten. Hoe jonger mensen beginnen te blowen, hoe groter de problemen. En, ook wel opmerkelijk, wanneer deze jonge blowers later stopten met hun wietgebruik, bleven de slaapproblemen bestaan. De conclusie van dit onderzoek was in elk geval dat blowen en slapen niet op goede voet met elkaar staan en dat cannabis zeker geen geslaagd inslaapmiddel is. Maar veel blowers denken er andrs over. Dus dit onderzoek zal vermoedelijk niet zaligmakend zijn.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht