Patient positief over mediwiet

Wiet op recept slaat aan!

Patiënt positief over mediwiet

 

Sinds 2003 is het in Nederland mogelijk om via een recept van de huisarts bij de apotheek medicinale wiet te krijgen. Het middel wordt voorgeschreven bij chronische pijnklachten, mensen gaan er beter van eten en het is kalmerend en rustgevend. Eigenlijk hadden we al aanwijzingen dat mediwiet helpt, maar nu weten we het min of meer zeker. Het Trimbos Instituut heeft namelijk samen met het Bureau voor Medische Cannabis onderzoek gedaan en wat blijkt? Patiënten zijn over het algemeen tevreden over de werking van hun mediwiet. Er werden 102 personen ondervraagd. 85% daarvan heeft baat bij het middel. Medicinale cannabis wordt het vaakst voorgeschreven voor pijnklachten. Wel geven sommige mensen bijverschijselen aan, zoals de toegenomen eetlust, die niet altijd gewaardeerd wordt en soms ook angst, maar dit is afhankelijk van de wietsoort die men krijgt. Het kan dus helpen om een andere variant te gaan gebruiken. Hoewel 102 personen voor zo'n onderzoek nou ook weer niet heel veel is, is het toch wel een overtuigende uitslag. Goed om te weten wanneer je klachten hebt waarvoor de reguliere medicatie onvoldoende helpt. In Haarlem wordt trouwens een mediwiet-kliniek geopend, maar daar schreven we laatst al over.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht