Cannabis Bevrijdingsdag dit jaar in Flevopark Amsterdam

AMSTERDAM – De zesde editie van Cannabis Bevrijdingsdag, het grootste cannabis evenement van Nederland, vindt op 15 juni plaats in het Flevopark in Amsterdam. Dat maakte de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC), die het gratis f

 

Cannabis Bevrijdingsdag dit jaar in Flevopark Amsterdam

AMSTERDAM – De zesde editie van Cannabis Bevrijdingsdag, het grootste cannabis evenement van Nederland, vindt op 15 juni plaats in het Flevopark in Amsterdam. Dat maakte de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC), die het gratis festival organiseert, vandaag bekend. Op het affiche staan artiesten en sprekers uit Nederland, België, Tsjechië, Oostenrijk en de Virgin Islands.

Dit jaar moest het VOC noodgedwongen op zoek naar een alternatief voor de vaste locatie van Cannabis Bevrijdingsdag, het Westerpark in Amsterdam. De organisatie overwoog een eenmalige verhuizing naar Eindhoven, maar koos uiteindelijk voor het ruime en fraaie Flevopark in Amsterdam Oost.    

Sinds 2009 organiseert het VOC Cannabis Bevrijdingsdag om de internationale cannabiscultuur te vieren en bezoekers te informeren over de nadelen van het cannabisverbod, de voordelen van legalisering en de potentie van de plant als medicijn, milieuvriendelijke grondstof, bioplastic en biobrandstof. In plaats van de falende Hollandse Hennepoorlog stelt het VOC een duurzame Hennep Renaissance voor.

Van twee tot tien uur kunnen bezoekers genieten van optredens van onder meer Van Piekeren, Harry Mo, rapper ReaZun (Kyteman), Def P & BL3NDER en het Antwerp Gipsy Ska Orchestra. Opvallende sprekers: Mila 'Hash Queen of Amsterdam' Jansen, de Tsjechische cannabisactiviste en hennepondernemer Hanka Gabrielová en Michel Degens, voorzitter van de tweede Cannabis Social Club van België. De laatste spreker is Doede de Jong uit Appelscha, 's lands bekendste wietkweker en VOC'er van het eerste uur.

Zoals elk jaar is er een grote Hennepmarkt, een gratis Cannabis Filmfestival in de grootste mobiele Ger (nomadentent) van Europa en gevarieerde en betaalbare catering, met veel aandacht voor hennep(zaad) als ingrediënt. Verkoop van alcohol is verboden; kleine hoeveelheden voor persoonlijk gebruik worden gedoogd. Cannabis Bevrijdingsdag is opnieuw gastheer van de Highlife Cannabis Cup. Tenslotte hebben we dit jaar twee primeurs, waarover de pers later wordt ingelicht.

2014 is een bijzonder jaar: in Uruguay is cannabis legaal geworden en in Colorado en Washington State overtreffen de resultaten van de legale cannabisverkoop alle verwachtingen. In eigen land schreeuwen 54 gemeenten om regulering en wil 65 procent van de bevolking cannabis legaliseren. Het verbod heeft zijn langste tijd gehad. Op Cannabis Bevrijdingsdag geven we een positief signaal: regulering van cannabis is de veiligste en gezondste optie, die dankzij de internationale ontwikkelingen binnen handbereik ligt.

CANNABIS BEVRIJDINGSDAG 2014
Zondag 15 juni | 14-22 uur | gratis toegang
Flevopark, ingang Valentijnkade, Amsterdam
www.cannabisbevrijdingsdag.nl | www.voc-nederland.org

 

 

Klik hier om het volledige programma te zien.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht