Wietolie maken?

Pas op met butaan!

Meer ''wietslachtoffers'' in Colorado

 

Sinds een paar maanden is de verkoop van wiet legaal in Colorado. Maar daarmee zijn er ook wat nieuwe problemen gerezen. Veel mensen maken in een zelf geconstrueerd ''laboratorium'' wietolie, omdat dat voordeliger is dan deze kant en klaar te kopen. De methode waarbij butaan wordt gebruikt, kan leiden tot explosies. In korte tijd zijn er daardoor al tien zwaar gewonden gevallen, dat is evenveel als in heel 2013. Officieel is het maken van wietolie niet bij wet verboden, maar worden mensen wel veroordeeld vanwege het veroorzaken van brand of het laten ontstaan van een onveilige situatie. De overheid bezint zich op nieuwe maatregelen. Een ander resultaat van de vrijgave is dat meer mensen spullen gebruiken waarin wiet is verwerkt. Baksels, drankjes, noem maar op. Daarbij krijgen ze vaak een flinke hoeveelheid THC binnen, met alle vervelende gevolgen van dien. Zoals bekend lopen onervaren gebruikers het risico om ''out'' te gaan en belanden ze nogal eens op de Eerste Hulp. Het is nog niet verplicht om de hoeveelheid wiet die in producten verwerkt is aan te geven, of een indicatie te vermelden van het THC-gehalte. Daardoor is het onbekend hoeveel er wordt geconsumeerd. Maar goed, dit zijn natuurlijk kinderziekten van de legalisatie.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht