Wiet via het Web!

Ga voor gemak..

 

Wiet via het Web

 

Een soort van postorderbedrijf, maar dan voor wiet. Een nieuw initiatief sinds Goede Vrijdag: CoffeeShopBon.nl. Hoe werkt het? Bij deze webservice kun je, wanneer je boven de 18 bent, via internet een bon kopen, die goed is voor een portie wiet, hasj of toebehoren zoals vloeitjes en tipjes. Je rekent je aankoop via Ideal af. Je kunt aangeven in welke van de aangesloten coffeeshops je je bestelling wilt plaatsen en wat je wilt kopen. Er zijn tot nu toe zeven shops aangesloten die samen 9 steden bedienen. Maar daar hoeft het niet bij te blijven. De organisatie hoopt dat zich via hun site meer coffeeshops aanmelden, zodat ze landelijke dekking krijgen. De webservice verzilvert vervolgens jouw bon in de betreffende coffeeshop. Ze leveren de wiet dus niet zelf uit eigen voorraad, want coffeeshops zouden dat via internet niet mogen. “Wij verkopen alleen de bon, zegt de oprichter.” Vervolgens wordt je bestelling binnen 24 uur bij je thuis bezorgd in een neutrale luchtdichte envelop. Dat gaat per koerier en niet over de post, want ook dat is verboden. Het is natuurlijk een uitkomst voor mensen die uit schaamte of gemakzucht liever niet in een coffeeshop komen, die te ziek zijn om hun mediwiet zelf op te halen, of die niet in de directe omgeving van een shop wonen, want ook de dorpjes dichtbij een stad worden bediend. De porties die je koopt zijn vrij groot, 5 gram per keer, dus je moet meteen wel voor een bedrag tussen de 40 en 50 euro afnemen. En daar komen dan nog de bezorgkosten bij van 3,25. Volgens Paul Depla, de Heerlense burgemeester die subiet voor regulering is, kan het een beperking geven van de overlast op straat. Nadelig vindt hij dat deze markt minder goed controleerbaar is en dat de achterdeur ook in dit geval niet geregeld is. Bovendien moet je maar afwachten wat voor kwaliteit je via internet krijgt thuisbezorgd. De oprichter van deze webservice wil op dit moment liever niet met naam en toenaam genoemd worden. Hij vreest nog voor represailles van enige burgemeester of bank, hoewel het erop lijkt dat hij een prachtige maas in de wet heeft gevonden. ,,Wij doen helemaal niets fout en we gaan in zee met gewone, gedoogde coffeeshops”.

 

www.CoffeeShopBon.nl

 

 

De tot nu toe aangesloten steden zijn: Den Haag, Ermelo, Haarlem, Haarlemmermeer, Harderwijk, IJmuiden, Leiden, Rotterdam en Zandvoort.

 

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht