Zoet is de adem van de draak!

De Doc was blij een al lang bestaande klassieker van Paradise Seeds te kunnen kweken: Dutch Dragon, een sativa-dominante soort met Zuid-Afrikaanse voorouders.

De Doc was blij een al lang bestaande klassieker van Paradise Seeds te kunnen kweken: Dutch Dragon, een sativa-dominante soort met Zuid-Afrikaanse voorouders.

Deze Hollandse Draak  werd door zadenmaker Luc al in 1994 gecreëerd, dus dit botanische ‘monster’ zal volgend jaar z’n twintigste verjaardag beleven, al is de soort in 2002 genetisch nog verder verbeterd. De Doc vraagt zich dus af of Dutch Dragon z’n giftige zoete drakenadem behouden heeft, z’n overvloedige sativa-kracht (15-18% THC) die volgens Paradise Seeds leidt tot een langdurige, heldere high met ontspannende effecten, en zintuiglijke stimulansen zoals trek in lekkere hapjes en de waardering voor allerhande genoegens zoals dansen en naar muziek luisteren. Deze sativasoort wordt hoog en produceert ranke schutbladeren en grote harsrijke toppen, en heeft daar 9 tot 10 weken voor nodig. Het aroma is zoet en citrusachtig, en doet volgens Paradise Seeds denken aan mandarijnen. Dankzij z’n sativa achtergrond en neiging de hoogte in te groeien kan veeticale ruimte binnenshuis een probleem zijn dat als dat nodig is onder controle moet worden gebracht door de plant vroeg in bloei te zetten. Dutch Dragon heeft vrij ongebruikelijke pH-behoeftes, Paradise raadt aan die lager dan 6 te houden. Buiten zal de soort het beste presteren in warme klimaten, maar kan dankzij z’n rijpheid in midden oktober ook met succes worden gekweekt in koelere streken (over het algemeen tussen 50º NB en 50º ZB). De plant kan volgens Paradise Seeds tot drie meter hoog worden en potentieel 600-700 gram opleveren. Dutch Dragon is ook nog eens een prijswinnende soort – hij werd onderscheiden met de eerste plaats in de categorie Bio tijdens de Highlife Cannabis Cup 2006.

Uit een pakje van vijf gefeminiseerde zaden liet de Doc er drie ontkiemen, wat ze tussen vellen keukenpapier rap deden. Vervolgens zette hij ze in 11 lter potten, gevuld met Plagron Standaard Mix aarde (waaraan hij zoals gewoonlijk van tevoren 5 procent hydrokorrels en hoornmeel had toegevoegd) en na ongeveer drie dagen verschenen hun kopjes boven de grond, op zoek naar het licht. Gelijk vanaf de start stonden de potten in de eigenlijke kweekruimte, verlicht door twee 600 watt metaalhalidelampen en een 400 watt HPS lamp. Een week na het ontkiemen hadden de plantjes al drie internodes ontwikkeld, en de groeisnelheid was hoog. “Dit worden sterke stevige planten,” rapporteerde de Doc twee weken later, toen de planten 20 cm hoog waren, en een levendige groei van zijtakken vertoonden. “De schutbladeren waren in het begin vrij breed, maar de volgende bladeren werden geleidelijk steeds slanker, en zagen er echt sativa-achtig uit,” voegde hij daar aan toe. Vervolgens verlengde hij de groeifase van de gebruikelijke 3,5 week naar 4,5 week. “Ik nam die beslissing omdat de drie Dutch Dragons nog steeds extreem compact en bossig groeien en er in de hoogte meer dan genoeg ruimte is in mijn kweekruimte, dus als ze in de bloei krankzinnig ver omhoog schieten is dat nog steeds geen probleem.”  Toen de planten na meer dan vier weken groei in bloei wereen gezet waren de planten 45-54 cm hoog, en groeiden opmerkelijk homogeen, met elk zo’n tien internoden. Het lichtregime was van 18/6 op 12/12 overgezet, en de twee metaalhalidelampen waren vervangen door HPS uitvoeringen. De drie planten reageerden ongebruikelijk snel op de verandering van de belichtingsduur, en vertoonden al na 4-5 dagen de eerste voorbloeibloemen. “Dutch Dragon heeft een grote bereidheid tot bloeien, zo’n snelle reactie heb ik nog maar zelden gezien,” prees de Doc.

Toen de planten drie weken in boei stonden noteerde hij: “Zoals verwacht is het strekeffect in de eerste weken bloei sterk, en ze hebben ondertussen een hoogte van ongeveer een meter bereikt. De bloemproductie is stevig op gang; er lijkt een enorme bloeikracht in deze soort schuil te gaan.” Twee weken later vervolgde hij: “De planten staan op het punt grote, dichte toppen te maken, het is een waar genoegen ze zo nijver te zien bloeien. Zelfs in dit stadium zijn ze al met kristallen harsklieren overdekt. Ik ben ook zeer te spreken over hoge calx-blad ratio die correspondeert met Dutch Dragon sativa-dominante achtergrond, hoewel hun bolachtige vorm ook aan indica herinnert. Het hoogtegroei hield erg lang aan, maar lijkt nu op z’n eind e lopen. Een heerlijke intense zoete citrusachtige geur wordt door de planten verspreid, precies zoals Paradise Seeds al stelde. “Na acht weken bloei waren de toppen nog dikker en harsrijker, en ze leken aan hun eindsprint te zijn begonnen. Het zou blijken dat de Dutch Dragons van de Doc oogstklaar zouden zijn aan het begin van de door Paradise Seeds aangegeven periode; terwijl een plant na 61 dagen oogstrijp was, volgden de andere twee na 63 en 65 dagen. Chapeau! “Het zijn gewoon fantastische planten,” merkte de Doc enthousiast op, “ze bleven bossig en compact tot het laatste moment, boordevol prachtige sterke zijtakken die overdekt zijn met dichte, harde toppen, en ook hun grote topcola’s zijn echte knallers.” De uiteindelijke hoogtes waren respectievelijk 107, 111 en 116 cm, niet uitzonderlijk hoog voor een sativa. 

Toen het drogen achter de rug was werd het tijd om de toppen te wegen. In totaal brachten de drie planten 325 gram in de weegschaal, gemiddeld meer dan een ons per plant, een fantastisch resultaat. De Dutch Dragon toppen, dichte, harde en kleverige kogels die een zeer sterke aantrekkingskracht uitoefenden op de Doc, hadden nog steeds hun zacht-zoete citrusgeur, die eerder aan mandarijnen dan aan zure citroenen deed denken. “De adem van de draak is inderdaad zoet!” bevestigde de Doc. “Maar zal hij ook heel giftig zijn, vol met magie?” Hij kon niet wachten en draaide razendsnel zijn eerste Dutch Dragon fattie… En de Draak liet machtige witte rookwolken van THC-adem uit zijn muil ontsnappen die de Doc echter niet versuften, maar hem juist bijzonder opwonden tot een opwindende sativa-high die hem liet overlopen van energie en  tot grote hoogtes deed opstijgen, alsof de Draak hem op zijn vleugels meevoerde. Deze mentale vlucht duurde zeker anderhalf uur, waarna Doc en de Dragon zachtjes in de realiteit terugkeerden. Wat een trip! Zijn reis werd ook nog eens verzacht door een heerlijke smaak, want de Dutch Dragon toppen bewezen net zo lekker te smaken als ze geurden: zoet, fruitig en zacht, een yummy-yummy smaaksensatie waarvan de Doc buitengewoon genoot.     

“Dutch Dragon heeft in alle opzichten indruk op me gemaakt, de soort heeft bewezen een vriendelijk THC-monster te zijn met een potentieel zeer hoge opbrengst en, voor een sativa, een heel korte bloeitijd en een goed te hanteren hoogte. Het is nu een van mijn Paradise favorieten, en zeker een sativafavoriet in het algemeen. Misschien is twintig jaar niet oud voor een echte draak, voor een cannabisdraak is het dat wel degelijk – en ik kan vertellen dat Dutch Dragon nog steeds even sterk en machtig is als altijd,” besloot de Doc tevreden. 

Green Born Identity – G.B.I.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht