Wiet in Urugay legaal

En dat is geen 1 april grap

Uruguay kan van start

 

Per 1 april is de teelt en verkoop van wiet in Uruguay niet langer strafbaar. Sinds 1974 konden de inwoners al wel straffeloos blowen, maar ze moesten zich in de criminaliteit begeven om hun wiet te kunnen krijgen. Daar komt nu een einde aan. De assistent-premier van het land, Diego Canepa, wil de rol van drugscriminelen terugdringen en de markt controleren. Daar hoort een legale voordeur bij. Hij vindt het Nederlandse drugsgebruik hypocriet. Uruguay is een vooruitstrevend land, waar abortus is gelegaliseerd en het homohuwelijk is geaccepteerd. Nu de omgang met cannabis nog. Het zal even wennen zijn. Waarschijnlijk duurt het nog wel even voor dat wiet breed verkrijgbaar is. Voorlopig vinden er op verschillende locaties lessen plaats in het kweken. Mensen mogen in hun eentje of met vrienden samen telen, bijvoorbeeld in wietclubs, maar er komen ook staatskwekerijen. Je moet je trouwens nog wel laten inschrijven in een wietregister, anders kun je als kweker alsnog in juridische problemen raken. Het land hoopt met de nieuwe wetgeving bij te dragen aan de wereldwijde discussie over de legalisatie van cann

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht