Strenge Buren….

Kweken bij zuiderburen soms misrekening…

Strenge buren

 

In België kan het lelijk mislopen wanneer je een eenvoudige kweker bent. De heren Manuel N. en Benjamin Z. uit de plaatsen Arendonk en Dessel liepen akelig tegen de lamp. Ze kregen een celstraf van 12 maanden cel, waarvan 6 maanden met uitstel (zou dat voorwaardelijk zijn?). Ze moeten daarnaast ook een boete betalen. Van 6000 euro, maar dan 5400 voorwaardelijk. Dan valt dan weer mee. Ze hebben deze straf gekregen omdat ze een half jaartje aan het kweken zijn geweest. Bij aanhouding werden een tiental (!!!) planten in beslag genomen, wat wiet, een auto en een gsm. Voor zo'n akkefietje zou je in Nederland toch niet achter de tralies gaan? Voor de teelt van 50 tot 100 planten krijg je hier een geldboete van 1000 euro. Het telen van 100 – 500 planten kan een gevangenisstraf van 6 weken onvoorwaardelijk tot gevolg hebben en 500 tot 1000 planten is goed voor 12 weken onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Dat zijn toch allemaal vrij lichte straffen. Laten we eerlijk zijn. Onlangs berichtten wij al dat veel Nederlandse kwekers uitwijken naar België. Het schijnt zelfs dat de buren de toestroom van wietkwekers amper aankunnen. Maar of het klimaat om te telen daar nou zo gunstig is valt te betwijfelen als je zo'n berichtje leest.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht