Marokko grootste wietproducent

Ruim 80.000 Marokkanen betrokken bij teelt

Marokko grootste wietproducent

 

Wanneer je in de coffeeshop een zakje wiet haalt, hoeft dat lang niet altijd van eigen bodem te zijn. Marokko en Afghanistan zijn de grootste producenten van de cannabismarkt. Dus grote kans dat jouw top of blokje hasj een flinke reis achter de rug heeft. Vorig jaar is er in totaal 116 ton Marokkaanse wiet in beslag genomen, de zogenoemde `kif´. Volgens de International Narcotica Control Board, de INBC, is dat 65% van het totaal dat wordt tegen gehouden. Dit blijkt uit de jaarcijfers van 2013. Marokko staat nogal ambivalent ten opzichte van de eigen glansrol op dit gebied. Zo'n 80.000 Marokkanen zijn voor hun broodwinning geheel afhankelijk van de cannabiskweek. Het is dus een lucratieve vorm van geld verdienen die veel mensen aan betaald werk helpt. Aan de andere kant wordt er door Europa op aangedrongen om de drugshandel te bestrijden. Dus wordt er van Marokko verwacht dat er opsporingswerk plaatsvindt. En dat gebeurt ook. Vorig jaar zijn er bijvoorbeeld vijf vrouwen aangehouden op twee Marokkaanse vliegvelden die in totaal 58 kilo hennep in hun bagage vervoerden. Deze vrouwen zitten nog steeds vast. Op het totaal aan geïmporteerde cannabis stelt zo'n hoeveelheid natuurlijk niks voor. Maar het geeft wel aan dat het oppassen geblazen is voor smokkelaars. In Marokko wordt nu gesproken over legalisatie van cannabis voor medicinaal en industrieel gebruik. Dan is dat gedeelte van de markt in elk geval veilig gesteld.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht