Heerlen tegen de stroom in!!

Heerlen wil door met regulering

Gemeente Heerlen gaat door met reguleringsplannen

 

Paul Depla, burgemeester van de gemeente Heerlen, wil niet stoppen met de plannen om wiet te reguleren. Hij is van plan om gewoon door te gaan met de voorbereidingen en als hij daarmee klaar is ''te kijken hoever Den Haag is''. Een opmerkelijke uitspraak, want Opstelten heeft juist munitie gevonden in de vorm van een onderzoek door de Radbout Universiteit, waaruit blijkt dat de internationale verdragen inderdaad geen ruimte laten voor regulering. Hoogleraar strafrecht Piet Hein van Kempen sprak onlangs nog zijn verbazing uit dat er geen gaten waren te vinden in de verdragen. Alles was dichtgetimmerd. Maar Depla laat het daar niet bij zitten. Hij vraagt zich af waarom legalisatie in Uruguay wél kan, terwijl dit land desondanks nog gewoon lid is van de VN. ''Waarom kan het wel in Amerika en hier niet?'', aldus Depla. En waarom zijn er in Spanje wel Cannabis Social Clubs waar gebruikers hun eigen hennep kweken, terwijl Spanje gewoon een EU-lid is? Paul Depla noemt het ''een kwestie van politieke wil'' en beschuldigt Opstelten ervan dat hij ''de criminaliteit faciliteert''. Dat is nogal een heftige uitspraak. Voorlopig geeft de gemeente Heerlen de plannen om de achterdeur van de coffeeshop te regelen dus nog lang niet op. ''Wij laten ons niet gijzelen door een onwillige minister'', zei Depla in het dagblad Trouw. Een interessante ontwikkeling, waar we vast nog wel meer van gaan horen.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht