Buitenwiet

Leve De Lente!

Buitenplantjes zonder pretenties

 

Je hoeft niet meteen een hele plantage te beginnen. En een echte doorgewinterde kweker ben je misschien ook wel helemaal niet. Maar ook voor mensen zonder groene vingers is het leuk om zelf iets simpels te kweken. Eén of twee wietplantjes kunnen al een flinke opbrengst genereren, waar je de herfst en de winter van kan roken. Let op: het is er nu de tijd voor. Koop een zakje met gefeminiseerde zaadjes (geen manvolk, daar heb je niks aan) en je kunt beginnen. Vertel er even bij dat je buitenwiet wilt gaan kweken. Als je een autoflower neemt, heb je een mooie compacte plant die weinig ruimte inneemt en die nauwelijks eisen stelt. Laat de zaden tussen wat natte tissues ontkiemen. Doe het geheel in een kommetje met een schoteltje erop, want het proces moet in het donker plaatsvinden. Een plekje boven de verwarming is prima. Laat het zaakje niet uitdrogen. Na een paar dagen heb je een zaadje met een klein wit worteltje eraan. Een soort taugé, maar dan anders. Vervolgens gaat dit kiempje de grond in. Neem lekker losse potaarde. Mest is in dit stadium nog helemaal niet nodig. Wel lekker nathouden de eerste tijd. Leuk om je eersteling boven te zien komen. Als gauw zitten er echte wietblaadjes aan. Dat gaat de goede kant op. Wanneer je een flink plantje hebt en het buiten wat warmer is geworden (Madame heeft een hekel aan nachtvorst) zet je haar op een rustig zonnig plekje in je tuin of op je balkon. Uit het zicht van bemoeizuchtige voorbijgangers. Je mag vijf cannabisplanten in je tuin hebben, ze worden hooguit in beslag genomen. Maar als je geen tuin hebt, laat je het bakje gewoon in de vensterbank staan. Op het Zuiden liefst, in het zonnetje. Lampen zijn meer voor gevorderden. Maar pas op voor wietbeluste katten. Alsof ze er op loeren… Wanneer het plantje eenmaal aardig is gegroeid, kun je haar gaan bemesten. Wordt het toch nog een soort van kerstboompje. Oogsten in oktober is een goede richtlijn. Zo krijg je echt geen superwiet, maar als je geen bijzondere eisen stelt, kun je er als amateur toch plezier aan beleven. Want ook zo'n huis-tuin-en keukenwietje is prima te roken. Veel succes!!

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht