Cannabis en geur

Ruik beter met wiet!

THC versterkt het reukvermogen

 

Het is al even bekend, maar in deze rubriek nog niet aan de orde gekomen. Franse onderzoekers meldden in het tijdschrift Nature Neuroscience dat het roken van cannabis invloed heeft op het reukvermogen. THC speelt een rol in de prikkeloverdracht tussen het reukcentrum van het brein en de hersenschors. Het resultaat is dat door het roken van een jointje het vermogen om geuren te ruiken toeneemt. Nu is het al langer bekend dat wiet de eetlust vergroot. Niet voor niets wordt medicinale cannabis gebruikt bij mensen met een verminderde eetlust. Maar nu wordt rechtstreeks de link gelegd dat dit komt doordat voedselgeuren beter ''doorkomen'' en de blower daardoor meer trek in eten krijgt. Men heeft het onderzoek verricht met behulp van laboratoriummuizen, waarvan de receptoren voor THC konden worden aan- en uitgezet. Wanneer de muizen geen THC in hun systeem kregen, aten ze normaal. Kregen ze THC toegediend, dan nam hun voedselopname toe. Ze reageerden namelijk sterker op voedselgeuren. Het is heel voor de hand liggend dat dit ook bij mensen zo werkt. Wetenschappers hopen de kennis over eetlust in relatie tot voedselgeur te kunnen gebruiken bij het ontwikkelen van een neusspray, waarmee men overeten kan voorkomen.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht