Wietbelasting mag er wezen en Teeven waste wit….

En toch hoopt Colorado op meer…

 

 

Wietbelasting is niet misselijk

Colorado, de eerste staat in de VS die wiet volledig legaliseerde, mocht een flinke belastingopbrengst bijschrijven, die geheel verdiend werd met de verkoop van legale wiet. In één maand tijd werd er 2 miljoen dollar binnen gebracht. Dat is 1,4 miljoen euro. Gouverneur John Hickenlooper had overigens op nog meer gerekend. Mensen in Colorado betalen maar liefst 28% belasting over hun cannabis. Daarvan is 13% BTW en 15 procent accijns. Er zijn in deze staat nu 160 winkeltjes met een vergunning om wiet te verkopen. We mogen concluderen dat er heel wat over de toonbank is gegaan. Volgens de wet moet de eerste 40 miljoen aan belastinginkomsten worden geïnvesteerd in het bouwen van scholen. Het ziet er naar uit dat het daarmee wel goed gaat komen. Zo blijkt maar weer overduidelijk dat legalisatie ook niet verkeerd is voor de staatskas. Wanneer zou er in dit duffe Holland eens een belletje gaan rinkelen?

By the way: hoorden net op nieuws dat 'crimefighter Teeven” betrokken is bij een drugs witwas akkefietje. Zelf beweert er dat hij niks aan de hand is. En dat IVO de man is die tekst en uitleg moet geven. We volgen deze ontwikkelingen naturlijk op mde voet!!!

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht