Chem Dawg alias DinaChem: de legende komt naar Europa

Chem Dawg schreef geschiedenis op de Amerikaanse markt, van de elitaire New York underground tot de dispensaries in Californië, en werd verschillende malen bekroond en beschreven in High Times magazine. Dinafem is hard aan het werk om met z'n eigen versie van deze soort te komen!

Chem Dawg schreef geschiedenis op de Amerikaanse markt, van de elitaire New York underground tot de dispensaries in Californië, en werd verschillende malen bekroond en beschreven in High Times magazine. Dinafem is hard aan het werk om met z’n eigen versie van deze soort te komen!

We hebben het al een paar keer gehad over de geschiedenis van de Chem Dawg dynastie. Deze genetica werd oorspronkelijk door de Amerikaanse veredelaar Chemdawg geselecteerd uit zaden die hij in een zak sinsemillawiet aantrof. De resulterende planten werden al snel met andere kwekers gedeeld en verder gekruist. Dat leidde tot de verschijning van roemruchte genetica als Original Diesel, Headband, Daywreck Diesel, Underdawg Diesel, East Coast Sour Diesel, Sour Diesel, Giesel, OG Kush, Bubba Kush of New York City Diesel. Voorbeelden van Spaanse Chem Dawg genetica zijn Juanita La Lagrimosa en Cannatonic.

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze planten hun faam te danken hebben aan hun speciale en bijzonder unieke smaak, die wordt gekenmerkt door olie-achtige en fruitige accenten en doet denken aan Marsala wijn. Een ander aspect dat aan de roem van Chem Dawg genetica heeft bijgedragen is hun intense effect, dat je gelijk vanaf het eerste trekje overspoelt. Later, toen medicinale cannabis en analyses belangrijker werden, werden zowel in Europa als de Verenigde Staten hoge CBD-percentages vastgesteld in verschillende monsters van deze lijnen, in sommige gevallen zelfs met een THC-CBD verhouding van 1:1. 

Alle originele Kushsoorten die uit deze golf afkomstig zijn worden gekenmerkt door dezelfde kwaliteiten. We hebben de goede punten al beschreven: een zoete en typerende smaak, een hoge potentie en een medicinaal effect. Omdat het geen makkelijke plant is vanwege zijn trage groei en vatbaarheid voor ongedierte, ziektes en overbemesting, stelt de plant beginnende kwekers voor een grote uitdaging en is het in feite meer een soort voor ervaren kwekers. Desondanks was het een van de tien meest populaire soorten op de Amerikaanse markt, wat betekent dat z’n verdiensten z’n tekortkomingen absoluut meer dan compenseren.  

Laten we niet vergeten dat de Amerikaanse markt de meest ontwikkelde ter wereld is. Tenslotte wordt wiet in de VS al vanaf de tweede helft van de vorige eeuw gebruikt, vooral door de aanwezigheid van uit de hele wereld afkomstige soorten die met groot vakmanschap werden gekruist en geselecteerd. De afgelopen paar jaar hebben medicinale cannabuisgebruikers in Amerika dankzij medische cannabisclubs uit een groot aantal soorten kunnen kiezen. Tussen de favorieten in het immense aanbod op de Amerikaanse markt neemt Chem Dawg absoluut een geprivilegeerde positie in. 

Hoewel bepaalde details van Chem Dawgs genetische voorgeschiedenis obscuur of zelfs surrealistisch blijven, is één ding ondertussen wel duidelijk: de belangstelling die deze soort opwekt, zowel bij experts als medicinale gebruikers, is enorm. Na het uitpluizen van de originele bronnen van Chem Dawgs genetische achtergrond is de Dinafem zaadbank klaar voor het creëren van hun eigen elite-hybride Voor deze verdelingsjob heeft Dinafem gebruik kunnen maken van genetica uit de oorspronkelijke bron, Chemdawg in eigen persoon – een levende legende – waarbij de nodige problemen moesten worden overwonnen – zo werd een inval gedaan op de locatie waar de definitieve elite-Kush in zaadvorm werd geselecteerd.

Dinafem gebruikte de originele Chem Dawg als moederplant, terwijl de bestuivende vaderplant uit een batch Guava Chem zaden werd geselecteerd  – ook een Chem Dawg soort. Volgens Dinafem traden als gevolg van de leeftijd van de originele kloon bepaalde zwakheden op, die echter verdwenen bij haar nakomelingen. Dat compliceerde de selectie, aangezien deze plant een echte  levensgenieter is, die veel zorg en aanacht vraagt om tot goede resultaten te komen. Guava Chem compenseert de verloren vitaliteit van de moeder, terwijl de oorspronkelijke kwaliteiten behouden blijven, in zaadvorm aangevuld met een duidelijk toegenomen groeikracht en vitaliteit.

Als we de Guava Chem familiestamboom bekijken ontdekken we dat Chemdawgs selectieproces van de soort zich concentreerde op exemplaren die zoveel mogelijk op Chem Dawg leken. Dankzij  de inbreng van andere soorten waren verschillende reproducties en kruisingen mogelijk tussen deze nauwverwante planten, waarbij tegelijk telkens de meest op Chem Dawg lijkende nakomelingen werden geselecteerd. Vervolgens werden de geselecteerde soorten teruggekruist met het origineel. Chemdawgs doel was om de roemruchte Chem Dawg genetica, die als kloon jarenlang in leven werd gehouden, in zaadvorm te reproduceren, om daarmee de legende nog meer leven in te blazen. Het resultaat is een uitzonderlijk homogene soort, met een vele malen grotere vitaliteit en groeikracht dan de oorspronkelijke stokoude stek, hoewel een tikje zwakte overblijft als gevolg van het vele intelen dat tijdens het proces plaatsvond. 

Op het moment werkt Dinachem aan de eerste hydridiseringsproeven tussen de originele Chem Dawg en verschillende Guava Chem planten die werden geselecteerd op hun sterke gelijkenis met de originele soort – exact hetzelfde selectieproces dat ook werd gevolgd met Guava Chem. Het doel is een nieuwe soort op de markt te brengen die zo dicht mogelijk in de buurt komt van de legendarische Chem Dawg standaard.  

We hebben bij Soft Secrets de mazzel gehad om tijdens een recent bezoek aan een van Dinafems selectiecentra deze eerste selecties te kunnen uitproberen. Ze zitten absoluut op het juiste spoor. De eerste monsters maken een homogene indruk, waarin de eigenschappen die de orininele Chem Dawg legendarisch maakten vertegenwoordigd zijn, zoals de olie-achtige smaak in combinatie met benzine en fruit, waarin citrus en petroleum domineert. Een andere belangrijke karakteristiek is de hoge potentie, met z’n intense effect op alle zintuigen. Het medicinale aspect is bij het eerste trekje al merkbaar, al zal veel nog afhangen van de definitieve hybrides en de daaropvolgende analyses voor een definitieve bevestiging van deze conclusie.  

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht