D66: maak cannabis normaal

D66 coryfee opende n.b. eerste coffeeshop!

D66 voor normalisatie van cannabis

In de Weekkrant Groot Eindhoven staat een ingezonden brief van ene Roger V., die de puntjes aardig op de i zet. We vatten hem kort samen. Roger vertelt dat D66 al vanaf het begin een pleitbezorger is geweest van de normalisatie van cannabis. Henk Zeevalking, D66 coryfee, heeft nota bene de eerste coffeeshop ter wereld geopend. De partij meent dat de meeste mensen verstandig met wiet kunnen omgaan. En om overmatig gebruik te voorkomen, kan de overheid helpen met voorlichting en hulpverlening. Wiet is niet schadelijker dan alcohol en zou normaal verkrijgbaar moeten zijn voor mensen boven de 18. Die zouden er zeker van moeten kunnen zijn dat hun cannabis veilig en kwalitatief goed is. Dat zou meteen een eind maken aan louche straat- en telefoondealers. Van de coffeeshop zou de achterdeur geregeld moeten zijn en dergelijke shops zouden hetzelfde imago moeten hebben als andere horecagelegenheden. Het is een illusie dat wietgebruik verdwijnt. Daarom zou men het beter fatsoenlijk kunnen regelen. Dan kan de politie zich weer met ernstiger zaken bezighouden, zoals inbraken en overvallen. Roger V. betreurt het dat Nederland zijn voortrekkersfunctie is verloren. Hij hoopt dat we de achterstand weer kunnen inhalen. Zo vat hij het probleem van ons gedoogbeleid uitstekend samen en zijn oplossing klinkt als volkomen logisch. Met dank aan Roger V.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht