Superfood (o.m. zeewier en hennep)okee??

Doe je joint toch maar niet niet in de blender..

Voedingscentrum spreekt zich uit tegen superfoods

 

Zo'n 10% van de mensen denkt dat het nodig is voor de gezondheid om naast het gewone dagelijkse voedsel ook de zogenaamde superfoods te nuttigen. Denk aan hennep, zeewier en tarwegras. Voedingsmiddelen die bijzondere dingen beloven, zoals een waarborg tegen kanker (gojibessen) of een vertraging van het verouderingsproces (chiazaad). Ook hennep wordt wel gebruikt als een middeltje dat overal goed voor is. Er worden dan bijvoorbeeld smoothies van gemaakt. Het Voedingscentrum heeft een steekproef gedaan onder 1000 mensen. Het blijkt dat 10% daarvan in dergelijke supergezonde voedingsmiddelen gelooft. Het centrum waarschuwt echter dat wondermiddelen niet bestaan. Wanneer mensen gevarieerd en verstandig eten, dus niet te vet, te veel en te zoet, komen ze er ook wel. Dus draai maar liever een jointje van je cannabisplant dan hem in de blender te vermalen. Eet gewoon, dan eet je goed genoeg!

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht