Legalisatie zorgt voor meer gebruik

Maar waarom is daar iets op tegen????

Legalisatie zorgt voor meer gebruikers

 

Het NYU Langone Medical Center in de VS heeft onderzoek gedaan naar het effect van de legalisatie van wiet op het gebruik door jongeren. Inmiddels zijn er 17 Amerikaanse staten waar cannabis min of meer legaal is en mag er in 19 staten op medisch voorschrift gerookt worden. Maar wat betekent dit voor het aantal gebruikers? Volgens het onderzoek grijpen jongeren eerder naar een joint als wiet gelegaliseerd is, dan wanneer dat niet het geval is. Het blijkt dat velen van hen de cannabis lieten staan, puur omdat deze verboden was. Dat verbod woog zwaarder dan de overweging of wiet roken ongezond zou zijn of dat drugsgebruik om andere redenen ongewenst was. Nu dit verbod is opgeheven, steken deze jongeren met een gerust hart een wietje op. De onderzoekers wilden weten of jongeren die anders geen risico vormden voor cannabismisbruik nu eerder in de gevarenzone zouden komen. En dat bleek dus inderdaad zo te zijn. Nu hoeft recreatief blowen natuurlijk helemaal geen probleem te zijn, maar een aantal van deze nieuwe gebruikers zal misschien problematisch rookgedrag gaan vertonen. Tja, een gevolg van vrije keuze is dat sommige mensen een onverstandige beslissing nemen. Zoals ook sommige drinkers een alcoholprobleem ontwikkelen als alcohol vrij verkrijgbaar is….Maar om het daarom iedereen maar te verbieden?

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht