Politie tegen regulering wieteelt!

Uit vrees voor represailles…….

Politie tegen regulering wietteelt

 

De Nationale Politie, bij monde van Ruud Bik, plaatsvervangend korpscef, wil wietteelt niet gedogen. De politie meent dat er dan extreem gewelddadige overvallen zullen worden gepleegd op dergelijke kweekbedrijven. Het beveiligen van de plantages zou bovendien teveel politie-inzet vragen. Ook is men bang dat verschillende soorten criminaliteit verweven worden. Paul Depla, burgemeester van Heerlen en één van de initiatiefnemers van het Manifest, is ''onthutst en verbijsterd''. ''Uit vrees voor repressailles doen we niks en laten we de wietteelt in handen van criminelen'', zegt hij. Het is ook wel de omgekeerde wereld. Zo zou je ook pompstations kunnen gaan sluiten omdat die nu eenmaal vaak overvallen worden. Geef de criminelen vooral vrij baan, anders worden ze gevaarlijk. En bovendien… nu is er al een megapolitie-inzet om kwekerijen op te rollen. Die zouden toch voor een gedeelte mooi kunnen worden ingezet voor de beveiliging van legale kwekerijen? Rare jongens, die top agenten……

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht