Cannabis tegen dementie

Instellingen doen proef met THC

Onderzoek naar wietpil voor dementerenden

 

Het Radboud UMC doet onderzoek naar de effecten van THC op dementerende ouderen met gedragsproblemen. Verpleeghuis Liemerije in Zevenaar gaat ermee aan de slag. In totaal zijn 60 patiënten bij het onderzoek betrokken, die in acht instellingen verblijven in Gelderland, Brabant en Limburg. Zoals bekend kunnen mensen met dementie door de aard van hun ziekte en door eventuele bijkomende pijnklachten veel last hebben van onrust en boosheid. Soms zijn ze zelfs agressief. Het onderzoek moet uitwijzen of een behandeling met een middel dat THC bevat een gunstige invloed heeft op hun gedrag. De mensen die meedoen met het onderzoek krijgen drie weken lang drie maal daags een pil Namisol, een middel dat dus THC bevat. Voor het onderzoek begon, heeft men de toediening van THC eerst getest op gezonde ouderen. Zij kregen geen last van negatieve effecten. De familieleden van de dementerenden hebben toestemming gegeven voor dit onderzoek. Het is opvallend hoe vaak er gebruik wordt gemaakt van de gunstige effecten van THC. Daarom is het jammer dat cannabis nog zo vaak in één adem wordt genoemd met gezondheidsproblemen en criminaliteit

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht