Geen Wiet Experiment

Kamerleden: Opstelten lichtvaardig…

Geen wietexperimenten

Tijdens het debat van gisteren in de Tweede Kamer bleek dat er geen kamermeerderheid is voor experimenten met wietteelt-regulatie. Weliswaar waren D66, Groen Links, en SP voor dergelijke plannen met het oogmerk om de criminaliteit terug te dringen, hun aantal stemmen bleef onvoldoende. Ondanks het feit dat ook coalitiegenoot PvdA voor hervorming pleitte, blijft waarschijnlijk dus alles bij het oude. Er gingen geluiden op dat Opstelten het manifest wel erg lichtvaardig aan de kant geschoven heeft. Magda Berndsen van D66 vond bijvoorbeeld dat hij respectloos omgaat met het lokale gezag. De minister bestreed dat, hij zei juist veel tijd in het manifest te hebben gestoken. Verschillende aanwezigen uitten hun twijfels over de cijfers die hij op tafel heeft gelegd, waaronder het feit dat 80% van de teelt voor de export zou zijn. Opstelten gaf toe dat dit een aanname is. Het gaat immers om een zwarte markt. Hij wilde echter geen twijfel over zijn cijfers laten bestaan en gaf per direct opdracht om een nader onderzoek in te stellen. Dat lijkt vooralsnog de enige winst.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht