Overleg cannabiswet

85% niet ingezetenen kan wel scoren…

Buitenlanders kunnen meestal wiet kopen

Volgens de landelijke wetgeving, vastgelegd in het ingezetenencriterium mogen buitenlanders in Nederland geen wiet kopen. Toch kunnen ze in 85% van de coffeeshops rustig een zakje scoren. Nicole Maalsté van de Universiteit van Tilburg deed onderzoek naar de wijze waarop gemeenten het beleid hanteren. 34 gemeenten hebben in hun coffeeshop-beleid helemaal niets opgenomen over de kwestie met de buitenlanders. Van de 69 gemeenten die dat wel deden, controleren er 46 niet. Vaak wordt dit niet gedaan omdat buitenlanders helemaal geen overlast veroorzaken, of om de simpele reden dat ze in sommige gemeenten, zoals bijvoorbeeld Amersfoort, nauwelijks in de coffeeshop komen. Volgens het rapport werd er maar 7 keer een overtreding vastgesteld. Vanmiddag was er overleg over de cannabiswetgeving. Ongetwijfeld zal dan ook het ingezetenencriterium aan de orde zijn gekomen.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht