Burgemeesters willen regeling achterdeur

We schreven er al eerder over. Het manifest van 23 burgemeesters met plannen om de achterdeur van coffeeshops te reguleren. Morgen is het eindelijk zover. Dan wordt op een bestuurlijke bijeenkomst het manifest ondertekend. Het gaat Joint Regulation heten. Behalve de 23 betrokken burgemeesters zijn er ook nog eens 9 die overwegen mee te tekenen. Het komen met voorstellen om de wietteelt in banen te leiden heeft een grote vlucht genomen. In totaal zijn 26 gemeenten met plannen gekomen. Geen enkel voorstel kon echter de goedkeuring van Opstelten verkrijgen. Onder de ondertekenaars zijn burgemeesters van enkele grote steden, zoals die van Amsterdam, Rotterdam, Maastricht, Utrecht, Eindhoven en Tilburg. Je zou toch zeggen dat Opstelten hier niet omheen zal kunnen. Wij zijn benieuwd. Initiatiefnemer Paul Depla heeft in KRO Brandpunt toegelicht dat dit alles niets met partijpolitiek te maken heeft. Het gaat er simpel om dat een groot aantal burgemeesters problemen in hun gemeenten ondervinden, waar ze een structurele oplossing voor willen. Wordt vervolgd.

 

Bron NRC.nl

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht