Opstelten onwrikbaar…..

Manifest in voorbereiding

Burgemeesters bereiden manifest voor

Burgemeesters van 25 gemeenten hebben de handen ineen geslagen. Ze willen Yvo Opstelten op andere gedachten brengen, zodat hij instemt met hun voorstellen aangaande experimenten om legaal wiet te kweken. Ze willen met andere woorden de teelt aan de achterdeur gedogen. De kar wordt getrokken door burgemeester Van Gijzel van Eindhoven, wethouder Everhardt van Utrecht en burgemeester Depla van Heerlen. Ook politici van naam hebben steun toegezegd, zoals bijvoorbeeld Frits Bolkestein, Job Cohen en Ab Klink. Het is de bedoeling dat er binnenkort een bestuurlijke bijeenkomst wordt georganiseerd voor burgemeesters van alle gemeenten en voor wethouders Volksgezondheid. Vervolgens wil men naar buiten komen met een breed gedragen manifest, dat wordt aangeboden aan het kabinet. Vooralsnog volhardt Opstelten in een ´´nee´´. Hij meent dat de drugsproblematiek hiermee niet substantieel zal worden aangepakt, aangezien het merendeel van de illegaal gekweekte wiet naar het buitenland wordt geëxporteerd. Ook beroept hij zich op internationale verdragen die legalisatie onmogelijk zouden maken. De verzamelde burgemeesters willen echter een andere aanpak zien. Ze maken zich zorgen over het gezondheidsaspect van illegaal geteelde wiet, de risico´s van deze teelt, bijvoorbeeld de brandgevaarlijkheid, en de groei van het criminele circuit, waar heel veel geld in omgaat.

Wordt zeker in het nieuwe jaar vervolgd!

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht