Cheese'n'Kush De legende leeft voort

Cheese'n'Kush belooft een van de grootste smaaksensaties van het nieuwe seizoen te worden. Altijd attent op nieuwigheden brengen we je in deze Soft Secrets een informatief voorproefje van een soort waarover heel wat valt te vertellen…

Cheese’n’Kush belooft een van de grootste smaaksensaties van het nieuwe seizoen te worden. Altijd attent op nieuwigheden brengen we je in deze Soft Secrets een informatief voorproefje van een soort waarover heel wat valt te vertellen… 

De monsters die we mochten uitproberen laten er geen twijfel over bestaan: Cheese’n’Kush smaakt ongelooflijk lekker en is ook nog eens enorm sterk. Die combinatie was dan ook vanaf begin van project Cheese’n’Kush het uitgangspunt: het bereiken van een ongelooflijke smaak door het samenbrengen van de twee favoriete soorten op respectievelijk de Amerikaanse en de Britse markt.

Cheese

Exodus Cheese is de old skool kloon uit Groot-Brittannië die deze genetica populair heeft gemaakt. Er bestaat maar één kloon van deze soort, die razend populair is in Groot-Brittannië, en zich onderscheidt door een van de meest krachtige en uitgesproken smaken die de markt te bieden heeft, een smaak die doet denken aan een pittige kaasje en knoflook en die is te herleiden tot het Afghaanse indica-aandeel van zijn Skunk-voorouders. 

Het grootste probleem met deze soort is dat z’n geur lastig te camoufleren is; voor het opbergen van alleen al een gram gedroogde toppen is het bekende plastic gripzakje eenvoudigweg niet voldoende. Deze genetica is bijzonder stabiel en behoorlijk sterk, met een goede hoeveelheid secundaire cannabioniden die verantwoordelijk zijn voor z’n indica effect, ontspannend en kalmerend.

OG Kush

OG Kush is in de Verenigde Staten de meest populaire soort, de meest gezochte, de best verkochte, en is tegelijk een van de duurtste marihuanasoorten uit de geschiedenis. Als ze goed gekweekt wordt heeft ze een extreem hoge potentie en bereikt zelfs recordpercentages THC, met maar weinig secundaire cannabonoïden. Het effect is behoorlijk sativa, expansief, euforiserend, zeer potent, en zeker niet geshikt voor gelegenheidsrokers. 

De smaak is superintens, met een mix van citroenschil en diesel, en een nasmaak die heel lang blijft hangen. Al met al een heel bijzondere, complexe en krachtige mix. 

Cheese’n’Kush

Het belangrijkste aandeel van Cheese’n’Kush is afkomstig van de Cheese die deze kruising domineert; je zou kunnen zeggen dat het een Cheese is met een betere smaak en effect, daarmee de elementaire eigenschappen die Cheese beroemd maakten behoudend; OG Kush helpt de smaak en het effect te nog verder te verbeteren, zonder de negatieve eigenschappen van de originele kloon door te geven, zoals een gebrekkige groeikracht en een geringe opbrengst.    

Cheese’n’Kush is een soort die zich uitstekend ontwikkelt en hoge planten oplevert met een gemiddelde bloeitijd van rond de 60 dagen, hoewel enkele fenotypes 65 dagen nodig kunnen hebben om af te bloeien. In ieder geval is het OG Kush aandeel niet over het hoofd te zien; je hoeft er alleen maar van te proeven om te beseffen dat dit niet zomaar een Cheeese is, maar dat er aan het voor Cheese typerende smaakpalet citroenachtige en aardse noten zijn toegevoegd die afkomstig zijn van OG Kush. Aan de OG Kush genetica is ook een belangrijke toename van cannabinoïden in deze hybride te danken, wat het tot een plant met behoorlijk sterke effecten maakt.    

Het groeipatroon van Cheese is dominant, daar hij tijdens de bloei behoorlijk strekt, met een open structuur en – voor een Indica – talrijke internoden. De toppen zijn veel dikker dan die van OG Kush, tenslotte is OG Kush geen grote opbrenger. Van de twee belangrijkste fenotypes domineert de smaak van Cheese bij de ene en die van OG Kush bij de andere.

Al het er om gaat een specifiek fenotype te selecteren doet Dinafem de volgende aanbevelingen:

“Het Cheese-fenotype komt vaker voor dan het OG Kush fenotype. Ons bevalt het fenotype het beste dat smaakt als Cheese, maar met een sterke citroenachtige nasmaak van OG Kush. Dit fenotype komt als winnaar uit de bus als het om smaak gaat. De potentie is vergroot, dankzij het vrij sterke indica-effect dat ook bij Cheese dominant is. De ideale selectie voor deze soort is de plant die Cheese weet te combineren met citroen en petroleum, met een open structuur, dikke toppen, en een bloei van 65 dagen. De potentie is groot vanwege de Kush dominantie, met een hoog THC gehalte en maar weinig CBD, wat zorgt voor een activerend en euforiserend effect.” 

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht