Mila verovert Amerika:

Mila Jansen, eigenares van Amsterdams beroemde Pollinator Co., woonde onlangs twee festivals in de VS bij, en zorgde daarmee voor aansluiting tussen de Amerikaanse en Nederlandse hashindustrie.

Mila Jansen, eigenares van Amsterdams beroemde Pollinator Co., woonde onlangs twee festivals in de VS bij, en zorgde daarmee voor aansluiting tussen de Amerikaanse en Nederlandse hashindustrie.

Duizenden mensen bezoeken de Freedom Rally in Boston Common

Het gebeurt niet vaak dat iemand uit de cannabisindustrie zoveel dingen tegelijk vertegenwoordigt: vernieuwer, leraar, activist en mediwiet advocaat. Mila, die in de jaren zestig in Amsterdam ook een theehuis opende en later het Hennep Hotel – is zo’n zeldzame uitzondering. Als pionier en uitvinder van apparatuur om hash mee te maken is ze voor vrouwen in de business een rolmodel. Als moeder wist ze kunstig het evenwicht te vinden tussen beide roepingen en haar onlesbare dorst naar kennis, die ze nu met zichtbaar plezier met de wereld deelt.

Amerikaanse kwekers en blowers vereren Mila al lange tijd als hun goeroe, en onlangs kreeg ze de kans om ‘voor eigen parochie te preken’, op zowel de Freedom Rally in Boston, als bij de 710 Cup in Denver, Colorado. De jaarlijkse Freedom Rally werd op 14 en 15 september georganiseerd in het lommerrijke Boston Common, een enorm park waar een 4 km lange wandelroute begint die langs zeventien historische locaties voert en bekend staat als de Freedom Trail. Hoewel de plaatselijke autoriteiten toestemming gaven voor een tweedaags festival, boog de organisatie MassCan voor het rechterlijke bevel de festiviteiten op de tweede dag vroeger te beëindigen. Hoewel officials volhielden dat de inkorting was bedoeld om politiepersoneel achter de hand te houden voor andere evenementen in de stad, viel het enkele bezoekers op dat de politie er kennelijk geen probleem mee had enkele agenten in burger het terrein op te sturen die zich als dealers voordeden.

Een prachtig halssnoer op de 710 Cup

We zagen opvallende deelnemers zoals Tony van Sagarmatha Seeds en het NORML team zich gezellig onderhouden met supersterren uit de Amerikaanse glaskunstwereld. Onder de sprekers was de onderscheiden cannabisschrijver en medisch expert dr. Lester Grinspoon, en politici uit vele staten die verslag deden over de vooruitgang in de cannabiswetgeving overal in het land. Er waren fantastische eetstalletjes met de standaardhapjes van elk Amerikaanse festival, zoals olifantenoren en bloeiende uien, die bezoekers verleidden zich over te geven aan hun vreetkicks, terwijl andere verkopers de gebruikelijke hennep- en cannabiswaar aan de man brachten.

De documentaire Mila’s Journey werd vertoond in het Grassroots Institute, waar mensen leerden hoe ze hun eigen medicijn moeten kweken en bewerken, o.a. door gebruik te maken van verschillende producten van de Pollinator Co. Muzikale acts verhoogde de sfeer nog verder, uiteenlopend van hippiemeisjes met gitaren tot beukende hiphop. Hoewel enkele optredens en sprekers werden geschrapt als gevolg van het ingekorte programma, bleef Mila’s praatje tot grote vreugde van het omvangrijke zaterdagmiddagpubliek op het programma staan.

Mila met het team van HTG Supplies

De hashkoningin zorgde voor groot enthousiasme onder het geboeide publiek, toen ze lovende woorden sprak over de vooruitgangsgolf die de laatste jaren over Amerika spoelt – zowel met betrekking tot de hashmaak-technieken als de wetgeving – in achttien staten plus Washington DC zijn pro-cannabiswetten aangenomen. In aanvulling daarop komen de mensen die zich op het maken van cannabisextracten hebben gestort (en groepen zoals de sub-Reddit r/trees) massaal uit de kast met publicaties over het maken van cannabisconcentraten waar alle ongewenste rommel uit is verwijderd, zodat een superschone en intense cannabinoïde-ervaring mogelijk wordt.

Deze ‘nieuwe’ subcultuur was zelfs nog sterker vertegenwoordigd op de eerste 710 Cup, die werd georganiseerd door Grassroots, Hitman Glass en WeedMaps, en van 12 tot 14 juli in Denver, Colorado plaatsvond. Waarom 710, vraag je je misschien af? Neem het woord OIL, hou het op de kop, en voilà, daar verschijnen de drie cijfers. Anders dan bij doorsnee wietcompetities dongen 74 cannabisconcentraten mee naar de hoofdprijs, waaronder acht niet-opgeloste samples, enkele full-melt samples, eetbare producten en wat geperste hash. De juryleden hadden een speciale goodiebag vol samples ontvangen met daarin ook nog een t-shirt, rookgerei, een juryhoed en nog meer goodies. Ondertussen genoten ze van sprekers en seminars over kweken en activisme, een medicinale zone in de open lucht, het jurydiner, meer dan veertig muzikale optredens en comedy van de Fine Gentlemen’s Club.  Het meest indrukwekkende echter waren toch de diverse wereledberoemde glaskunstenaars die hun talent lieten zien bij het vervaardige van ultar-coole bongs.

Geroosterde hapjes, toffee-appels, vers gebak en de beroemde bloeiende ui waren maar enkele van de vele tractaties waar je in Boston uit kon kiezen

Mila werd onderscheiden met de eervolle Female Industry Achievement Award, die haar werd overhandigd door haar studente Nikka T. van Essential Extracts. Tony van Sagarmatha Seeds was hier ook bij aanwezig. Massaal inhalerend genoot het publiek van de haskoningin toen ze zaterdagmiddag op het hoofdpodium als spreker aantrad. Ook nam ze als internationaal jurylid deel aan de categorie niet-opgelost. Behalve het creëren van  zeefmachines (pollinators), het ijswater extractiezakkensysteem dat bekend staat als Ice-O-Lator, de mini Bubbleator etc., staat Mila er ook om bekend dat ze bruggen slaat tussen verschillende nationaliteiten, achtergronden, ervaringsniveaus en interesses. Haar winkel in Amsterdam is een bedevaarstoord voor velen, waar ze haar internationale ervaringen en kennis absorbeert en deelt met iedereen die tijd heeft voor een praatje.

De banden zullen nog verder worden aangehaald tijdens de Cannabis Cup die aankomende november in Amsterdam wordt gehouden; Mila nodigt alle rokers uit haar Dab-A-Doo happening op de 25e bij te wonen. Branders, adapters en bongs voor het roken van extracten zijn binnenkort te vinden bij de Pollinator Co, waar deze happening samen met Doug van Hitman Glass zal worden georganiseerd. Zoals Mila het zelf zegt: “Wat nu zo enorm populair is in de VS, gaat ook naar Nederland komen – al dat inhaleren van concentraten wordt ook hier populair, zeker weten.

Honey bee torch tube, een olie bong waar Hitman Glass en Joe Peters samen aan werkten

Hier zijn de winnaars van Denver’s eerste 710 Cup:

Sativa Shatter

1. TerpX: Lemon Amnesia
2. The Clinic: The Tangie
3. Stay Concentrated: Edge Water OG
Best Sativa Shatter Terps: The Clinic, Tangie

Indica Shatter

1. Spoiled Brutal Bee: SFV x Purple OG Nug Run
2. Growing Kitchen: Grape God Nug Run
3. Gold Coast Extracts: White Walker OG
Best Indica Shatter Terps: Spoiled Brutal Bee

Sativa Wax

Mila ontving tijdens de eerste 710 Cup de Female Industry Achievement Award

1. Advanced Medical Alternative: South African Durban Poison
2. Mahatma Concentrates: Train Wreck
3. Medi Brothers Collective: Colorado Girl
Best Sativa Wax Terps: Advanced Medical, Durban

Indica Wax

1. Nebula Extracts: 707 OG x Bubba
2. Phillips Rx: OG Kush Nug Run
3. Green Thumb Danny: White Fire
Best Indica Wax Terps: Greenthumb Danny

CBD

1. Greenworkz by Steel Rollin’: R4 Nug Run
2. Stay Concentrated: Pre-’03 Kobe Nug Run
3. Stay Concentrated: Krypto Nug Run
Best CBD Terps: Greenworkz R4

Non-Solvent

1. God’s Green Earth, Inc.: Afgoo
2. Botica del Sol/Jeffrey Hager: Deathstar
3. Infinite Wellness: Pre-’98 Bubba Kush
Best Terps in a Non-Solvent: Botica del Sol: Deathstar

Best Edible: Growing Kitchen, Fantastic Brownie

Elke extractmaker deed zijn best om de producten van anderen te overtreffen

 

Meer monsterlijke oliebongs
De eerste 710 Cup trok veel bezoekers


Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht