Cannabis tegen aderverkalking

Onderzoek weer opgestart

Al in 2005 werd bekend dat cannabis, en dan met name de cannabinoïden die daarin aanwezig zijn, een gunstige invloed hebben op aderverkalking bij muizen. Omdat cannabis verder geen beste naam heeft, werd er met dit onderzoek niets gedaan. Maar momenteel is er dan toch weer een project dat zich hiermee bezig houdt. Het AMC doet samen met de Mount Sinai School of Medicine in New York onderzoek naar deze materie. Het is de bedoeling om via nanodeeltjes medicijnen in de bloedbaan te brengen, die terecht komen waar ze nodig zijn: de kwetsbare onderdelen van verkalkte aderen. De Stichting High on Nano ondersteunt dit onderzoek. Zij zijn met behulp van crowfunding bezig met het verzamelen van 30.000 euro. Dat geld wil men gebruiken voor een aantal documentaires over dit onderwerp. Het zal nog wel een tijd duren voordat cannabis daadwerkelijk wordt ingezet bij aderverkalking. Toch is het een gunstige ontwikkeling dat men het onderzoek naar deze materie heeft hervat.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht