Scholen en shops

Amsterdam weert shops bij scholen

31 coffeeshops in Amsterdam bevinden zich te dicht bij scholen. Ze staan in een straal van 250 meter rond een school voor middelbaar of voortgezet onderwijs. Het is de bedoeling dat deze coffeeshops op termijn allemaal gaan sluiten. Deze maatregel wordt echter gefaseerd uitgevoerd, om te voorkomen dat andere shops in de buurt ineens een te grote aanloop krijgen, waardoor er overlast ontstaat. Ook wil men de uitbaters van de shops de gelegenheid geven naar een andere broodwinning om te zien. De genoemde bedrijven verliezen dus hun gedoogverklaring. Om te beginnen mogen ze alleen nog maar open zijn op tijden dat er geen scholieren in de buurt aanwezig zijn. Tijdens de lesperiodes is dat van 6 uur 's avonds tot 1 uur 's nachts. Deze maatregel geldt niet tijdens de schoolvakanties, dan mogen ze gewoon overdag geopend zijn. Per 1 juli 2014 moeten de eerste tien shops sluiten. Zij zijn namelijk met het blote oog vanuit een school te zien. Dan gaat het sluitingsproces stap voor stap verder naar de wat verderaf gelegen canna-verkooppunten. Januari 2016 zijn de laatste 17 coffeeshops aan de beurt. Deze maatregel zal er wel toe leiden dat blowende scholieren, die doorgaans geen enkel probleem hebben met een stukje lopen of fietsen, gewoon 500 meter verderop hun aankopen gaan doen. In 2016 zijn er naar schatting toch nog 160 coffeeshops in Amsterdam open. Hopen we maar….

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht