Nogmaals Zuiderburen

Grenscontrole weer ingevoerd

Afgelopen weekend werden er aan de Belgische grens bij Voeren 15 personen aangehouden met cannabis op zak. Tien van hen hadden een gebruikershoeveelheid bij zich. Vijf hadden wat royaler ingeslagen en eentje was alvast begonnen met blowen. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd. Je zou verwachten dat het Schengenaccoord zulke acties niet zou toestaan. Er is al eerder gesteggel over geweest of een dergelijke aanhouding niet teveel op een grenscontrole van personen lijkt en die is tussen de aangesloten Schengenlanden niet toegestaan. We hadden toch één Europa, waarbij we zo makkelijk tussen de betrokken staten konden heen en weer reizen? Maar blijkbaar vindt België dat de zoektocht naar drugs gerechtvaardigd is, in het kader van de criminaliteitsbestrijding. Dus toch een beetje oppassen als je bij onze zuiderburen op bezoek gaat met een zakje wiet…

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht