Cannabisconsulent van de sterren

Als tiener rookte ze haar eerste joint met Snoop Dogg. Nu werkt ze als cannabisconsulent voor verschillende Hollywood-sterren en staat ze op de bres voor medische marihuana. Maak kennis met Dr. Dina.

Als tiener rookte ze haar eerste joint met Snoop Dogg. Nu werkt ze als cannabisconsulent voor verschillende Hollywood-sterren en staat ze op de bres voor medische marihuana. Maak kennis met Dr. Dina.

Dr. Dina koestert haar opmerkelijke jeugdherinnering na ruim twintig jaar nog steeds. Op een avond ging ze op bezoek bij een vriendin, wiens vader Snoop Dogg verdedigde toen die in 1990 terecht stond voor moord – waarvoor hij overigens werd vrijgesproken. “Snoop zat in de achtertuin een joint te roken, en de kinderen zeiden 'Oh-oh, je kan maar beter oppassen als Deeny Weeny in de buurt is, want ze verlinkt iedereen.' Snoop reageerde: 'O ja? Kom eens hier, meisje. Neem hier maar eens een trekje van'. En ik zei 'No way!' Zegt Snoop: 'Kom op, neem nou een trekje.' Ik ging overstag. Hij liet me meeroken zodat ik hem niet zou verlinken.” 

Ik hoop dat ik kan helpen om het gebruik van mediwiet verder te legitimeren.

Ex-presidentsvrouw

Sinds 2003 werkt Dr. Dina als cannabisconsulent voor talloze Hollywood celebrities en politici. Zo telt ze Snoop Lion, 2 Chainz en 'een van de laatste levende ex-presidentsvrouwen, die last heeft van een slechte heup' onder haar klanten. Daarnaast adviseert ze ruim veertig Medical Marijuana Dispensaries en stond ze aan de wieg van een compassion programma, dat gratis medische marihuana levert aan patiënten die daar het geld niet voor hebben. Haar carrière is niet het resultaat van zorgvuldig plannen, maar kwam puur door toeval tot stand. In de jaren negentig werkte ze in de modewereld. Ze was verloofd met een multimiljonair en woonde in een exclusieve beveiligde woonwijk.

Mediwiet

Toen haar relatie op de klippen liep ging ze weer bij haar ouders wonen. In 2002 kreeg ze daar een telefoontje van een vriend met teelbalkanker. Het ergste van die ziekte was volgens hem dat hij zijn eten en drinken niet kon binnenhouden. Dr. Dina kreeg een idee: ze gaf hem een joint. “Hij belde me de volgende dag op en zei, Dina, je hebt mijn leven gered, alleen is mijn vrouw niet zo blij dat ik illegale drugs gebruik.” Ze vond een arts in San Francisco bereid haar vriend te voorzien van medische marihuana. Geïnspireerd door die ervaring leek het haar fantastisch om een echte celebrity als klant te hebben – en ze wist precies wie ze daarvoor moest benaderen. “Toen dezelfde arts Snoops eerste verwijsbrief uitschreef, was Snoop zo enthousiast dat hij die sindsdien bewaart in een zilveren koffertje dat met een ketting aan de pols van zijn 2 meter lange bodyguard Tiny vastzit.” 

Weeds

Volgens velen lijkt Dr. Dina sprekend op Nancy Botwin uit de tv-serie Weeds. Ze is er van overtuigd dat Botwins personage op haar leven is gebaseerd. De overeenkomsten tussen Dr. Dina en haar fictieve tegenhangster zijn inderdaad frappant, van kledingkeuze tot de kleinste persoonlijke (on)hebbelijkheden aan toe. “Ik wist in het begin niet eens dat de serie werd uitgezonden. Ik zag die billboards met een meisje dat als twee druppels water op mij leek, en er stond ook nog in koeienletters Weeds op. Ik was doodsbenauwd: het spel is uit, ze komen me inrekenen. Opeens bedacht ik dat het wel eens een practical joke van Snoop kon zijn. Hij zei: “Ik ben gek op je, maar een billboard kost 50.000 dollar, en ik betaal voor niemand 50.000 dollar.” Dr. Dina is dolgelukkig met haar werk. “Ik hoop dat ik kan helpen om het gebruik van mediwiet verder te legitimeren. Het is dankbaar werk, en soms krijg ik het gevoel dat ik mensen een tweede kans geef om te leven.”

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht