Wietvangst op…Jamaica…

Gelukkig is er nog genoeg over…

Op Jamaica is afgelopen weekend 300 kilo wiet onderschept. De stuff was verborgen in tonnen die in het stuikgewas lagen, bij het plaatsje St. Elizabeth. Het grootste deel bestond uit samengeperste wiet, 123 kilo uit losse toppen. Er zijn geen arrestaties verricht. Het lijkt misschien een aardige vangst, maar als je je realiseert dat Jamaica de grootste wietproducent is uit het Caribisch gebied, dan valt het eigenlijk best mee. Op dit eiland is wietgebruik traditioneel en cultureel verankerd in de dagelijkse gewoonten van de bewoners. Zo'n 60 – 70 procent van de bevolking heeft wel eens ''ganja'' gerookt. Wie aan Jamaica denkt, denkt ook al gauw aan reggea, aan Bob Marley, en aan de vele songs waarin de oproep tot legalisatie wat wiet een rol speelt. Er wordt wat afgerookt. Maar dat niet alleen, er is ook een grote groep, vaak oudere bewoners, die de dag beginnen met een glas ganjathee. Ze drinken dit om sterker en gezonder te worden en als medicijn tegen allerlei kwaaltjes zoals koorts en verkoudheid. Ook vinden ze dat het goed werkt tegen stress. Hoewel cannabis dus behoorlijk geaccepteerd is in de samenleving, is het middel wel al een jaar of honderd illegaal. Vooral om de VS gerust te stellen, treedt de politie op tegen productie, handel en gebruik. Desondanks is de wiet hier van topkwaliteit en wordt er veel uitgevoerd naar het buitenland. De vangst van 300 kilo zal dus weinig effect hebben op de totale handelsbalans. Die war on drugs toch…

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht