Extra shop in Zwolle?

Meerderheid raad voor

Op 7 oktober werd er in Zwolle in de Raad gesproken over het drugsbeleid. Er is sprake van een extra (vijfde) coffeeshop. De meerderheid is voor een vergunningverlening. Enkele fracties wilden cannabis legaliseren, of in elk geval de achterdeur goed regelen. Er gingen stemmen op dat de sancties voor coffeeshops die niet gheel binnen de gebaande paadjes blijven disproportioneel zijn. De Christen Unie is een geheel andere mening toegedaan. Deze partij vindt dat het gezondheidscriterium leidend moet zijn en dat verslavingspreventie hoger in het vaandel moet komen te staan. De burgemeester, de heer Meijer, vindt dat er geen sprake is van een beleidswijziging, maar dat de regels waar nodig worden aanpast en geactualiseerd. Hij concludeert dat de bestaande coffeeshops minder overlast veroorzaken dan andere horeca in Zwolle. Er vindt naar zijn mening geen heksenjacht plaats op coffeeshops, maar er worden wel steeksproefgewijze controle's gedaan. Binnenkort wordt er gesproken over regionaal beleid voor de verslavingszorg, dat is een onderwerp op zich. Zwolle volgt de ontwikkelingen in Utrecht op de voet. Daar wordt immers geprobeerd om gebruikersgemak en gezondheidszorg te combineren, door mensen veilig voor eigen gebruik te laten kweken. De informatienota is in Zwolle voor kennisgeving aangenomen. Dat er een meerderheid is voor een vijfde shop lijkt de vergunning dichterbij te brengen.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht