Mooi stuk in NRC over “gedogen”

Op NRC.nl was een uitstekende column te lezen van jurist en publicist Folkert Jensma (1957). Daarin fileert hij het Nederlandse gedoogbeleid op een originele en overtuigende manier. Begint zijn column ietwat nostalgisch, over de blowcultuur in de jaren zeventig van de vorige eeuw, al gauw zijn we in de huidige tijd beland. De wietdampen hangen nog steeds in Amsterdam, ,,Hoeren en hasj”, schrijft hij, ,,Het klapstuk van de Amsterdam Experience”. Maar de gelijkheid in behandeling van buitenlanders is in de verschillende delen van ons land ver te zoeken. Het gedoogbeleid heeft in Amsterdam een heel ander gezicht dan in Maastricht. ,,Een ongelijkheid die de zoveelste anomalie is in het circus van toestaan, gedogen, reguleren en de andere kant op kijken.” En met welk doel wordt de buitenlander gefrustreerd in het aankopen van een zakje Nederwiet? ,,Het verbieden van open verkoop aan buitenlanders bevordert immers de illigale verkoop.” Vooral lezen, dit stuk. En wie er op wil reageren kan dat doen, mits met volledige naamsvermelding. Zie: http://www.nrc.nl/rechtenbestuur/2013/09/28/verbieden-en-gedogen-in-circus-cannabis/

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht