Toename Mediwiet

Medische toepassing cannabis gaat bergopwaarts

Volgens de cijfers van 2012 is er een toename van het aantal verstrekkingen van mediwiet. Er waren in dat jaar 11.000 uitgiftes en dat is een stijging van 29% vergeleken met het aantal in 2011. Er waren in totaal 2000 verschillende patiënten die het voorgeschreven kregen. Naar verwachting zal het cijfer voor 2013 nog hoger uitvallen. Het ziet er namelijk naar uit dat het dan om 13.000 verstrekkingen gaat. Sinds 10 jaar kan mediwiet legaal worden voorgeschreven en hoeven de patiënten dus niet langer naar de coffeeshop. Het middel staat echter niet als regulier geneesmiddel geregistreerd. De arts mag het alleen voorschrijven als de gangbare geneesmiddelen onvoldoende werken of om een of andere reden niet gebruikt kunnen worden. Mediwiet wordt voorgeschreven voor allerlei soorten spierkrampen en pijn, vooral als die van neurologische aard zijn. Ook helpt het middel bijvoorbeeld tegen het braken dat optreedt bij chemotherapie en bestraling. Veel mensen met carcinomen hebben er dus baat bij. Mediwiet werkt verder eetlustbevorderend en helpt bijvoorbeeld ook bij glaucoom en het syndroom van Gilles de La Tourette. Medicinale wiet is geen geneesmiddel, het kan echter wel allerlei vervelende symptomen verlichten. Hoewel het formeel ook in de diergeneeskunde gebruikt mag worden en ook werkzaam is bij huisdieren, wordt daar door dierenartsen vrijwel geen gebruik van gemaakt. Wanneer je zelf echter wietolie maakt, kun je daarmee ook je kat of hond helpen.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht