Loterijwinnaar schenkt cannabis-activisten miljoen

Toen de Canadees Bob Erb in de jaren zeventig begon mee te doen aan de loterij, leek de kans groter dat cannabis tijdens zijn leven zou worden gelegaliseerd dan dat hij ooit de jackpot zou winnen.

Toen de Canadees Bob Erb in de jaren zeventig begon mee te doen aan de loterij, leek de kans groter dat cannabis tijdens zijn leven zou worden gelegaliseerd dan dat hij ooit de jackpot zou winnen. 

Die verwachting kwam bepaald niet uit. Na veertig jaar trouw loten kopen sloeg het geluk in november 2012 voor Erb toe: hij won de jackpot van 25 miljoen dollar. Twee dagen later werden in Canada verplichte minimumstraffen voor cannabisdelicten ingevoerd.

“Bob Erb won de jackpot van 25 miljoen dollar.

Marihuana Partij

Bob Erb profileert zich al tientallen jaren als het gaat om sociale vraagstukken, waarvan het cannabisverbod er maar een is. In 2001 stelde hij zich kandidaat voor de Marihuana Partij in de provinciale verkiezingen van Brits Columbia, en het jaar daarop probeerde hij zelfs burgemeester te worden. Voor sommigen zou het winnen van 25 miljoen reden zijn om het activisme aan de wilgen te hangen. Maar voor de man die de criminalisering van cannabis beschouwt als het 'grootste sociale onrecht' van zijn tijd, betekent een goedgevulde bankrekening een kans om er nog een schepje bovenop te doen. Erb heeft nu een miljoen dollar toegezegd aan nationale campagnes die positieve regulering nastreven voor gebruik, productie en consumentenveiligheid.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht