Wietclub Utrecht gaat telen

Wietclub tart Opstelten….

In samenwerking met de gemeente en de GGD is in Utrecht de Social Cannabis Club Domstad (SCCD) opgericht. Het is de bedoeling dat de leden -zo'n honderd tevreden rokers- gaan telen voor eigen recreatief gebruik. Er wordt niet geleverd aan mensen buiten deze gesloten club. Een motief is dat men controle wil houden op kwaliteit en sterkte en daarmee dus een gezond doel dient. Er gaat een verzoek om een ontheffing van de Opiumwet naar het ministerie voor Volksgezondheid. Hoewel Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie meteen rechtelijke maatregelen aankondigde, is volgens wethouder Everhardt zijn tussenkomst niet mogelijk, aangezien het hier de volkgezondheid betreft en de ontheffing niets met justitie van doen heeft. Men wil de Cannabis Club juist uit het strafrechtelijke circuit houden. De Christen Unie stond meteen op haar achterste benen en wil de zaak aankaarten in de gemeenteraad. D66 is een groot voorstander van het plan. De club heeft als postadres nu nog een pand in de Voorstraat, op een punt waar vrij veel drugsoverlast is. Waarschijnlijk gaat men nog op zoek naar een geschiktere locatie. De kosten voor het hele plan worden niet door de gemeente maar door de deelnemers betaald.

 

Utrecht heeft nog een experiment in petto. Men wil een programma starten voor mensen die blowen en tevens psychiatrische problemen hebben. Het is de bedoeling dat een groep van omstreeks 8o deelnemers begeleid en gecontroleerd gaat roken en waar mogelijk hun drugsgebruik gaat afbouwen. Ook dit is een medisch experiment dat de gezondheid dient. Dit plan stuit op minder tegenstand, zo lang er echter geen vrije toediening van wiet is aan mensen buiten de doelgroep.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht