Wiet floreert in Alicante

Veel Nederlanders kweken in Spanje

Rook je een AK47 uit een Nederlandse coffeeshop? Grote kans dat jouw wietje het levenslicht gezien heeft onder de Spaanse zon. Hoewel in heel Spanje de activiteiten op drugsgebied juist teruglopen, is Alicante helemaal hot op wietgebied. Door alleen al de cannabiskweek in deze provincie steeg het criminaliteitspercentage met 12,3%. Er wordt op grote schaal gekweekt en met name voor de Nederlandse markt. De techniek wordt veelal uit Nederland geïmporteerd. Door de Nederlandse maffia, zo zeggen de tegenstanders. Het gunstige klimaat en de economische noodzaak om te kweken, levert Spanje zelf. Hoewel van de 15.000 Nederlanders die in deze Spaanse provincie wonen het merendeel zich aan de wet houdt, is een klein percentage actief in de wietsector. Er wordt gekweekt in kassen, in villa's, in loodsen en in de vrije natuur. Plantages van duizenden planten zijn geen uitzondering. Een woordvoerder van de Gardia Civil benadrukte dat het “beestachtig rendabel”is. Om een aanzuigende werking te voorkomen, wilde hij geen hoeveelheden en bedragen noemen, maar fors verdient wordt er zeker. De Marokaanse wiet, die vroeger via Spanje werd ingevoerd, is veel minder belangrijk geworden. Het gaat nu helemaal om de plantages. Soms worden er natuurlijk arrestaties verricht. Onlangs werden er weer eens duizenden planten vernietigd. De aangehouden negen mensen bleken van Nederlandse en Britse origine. En dan is er natuurlijk het probleem van het vervoer. Daar heeft men wat op gevonden. De marihuana wordt vervoerd in campers en caravans. Zogenaamd worden die bestuurd door naar huis terug kerende Nederlandse toeristen. Maar ik wil wedden dat in die vervoermiddelen een nadrukkelijk wietluchtje hangt. Zonder gevaar is dat natuurlijk niet. Ook van deze ''toeristen'' zijn er een aantal gepakt. De jacht op de kleine gebruiker is in Spanje verwaarloosbaar, maar de groten worden wel degelijk bejaagd. Nou ja, roep volgende keer maar ''olé'' als je weer eens een AK-tje opsteekt.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht