Meerderheid wil legalisering

Peiling Maurice de Hond

Nu Uruquay als eerste land heeft aangegeven wiet te willen gaan legaliseren, terwijl de meerderheid van de bevolking daar eigenlijk tegen is, is het natuurlijk interessant om te kijken hoe de verhoudingen in Nederland liggen. Nou, van de beleidsmakers weten we het inmiddels wel. Maar hoe denkt de burger? Uit een peiling van Maurice de Hond van deze week, blijkt dat 54% van de ondervraagden voor legalisatie is. 38% is tegen en de overige 8% heeft geen mening. De peiling geeft tevens aan dat de voor-stemmers het meest onder de aanhang van D66 en SP te vinden zijn. CDA-ers hebben de meeste bezwaren. Het valt beslist niet tegen dat een meerderheid dus voor vrijgave is. In zulke gevallen mis je het referendum.Alhoewel? Zou dat de verhoudingen veranderen? We vrezen dat er voorlopig nog heel wat doorgemodderd wordt, voordat de minderheid cannnabis ook als een normaal en prettig middel ziet.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht