Coffeeshop geen afhaalchinees

Raad van state weigert coffeeshop Almere

DEN HAAG/ALMERE/CERBERUS – De Raad van State heeft gisteren voorlopig een streep gezet door de plannen voor de vestiging van een vierde coffeeshop in Almere op het bedrijventerrein Poldervlak in Buiten. Daar bestaat veel verzet tegen van bedrijven en omwonenden.

De Raad van State is het niet eens met de gemeente Almere dat de ruimtelijke uitstraling van een coffeeshop vergelijkbaar is met die van een afhaalrestaurant. De hoogste bestuursrechter vindt ook dat Almere er rekening mee had moeten houden dat binnen 250 meter van de coffeeshoplocatie een dansschool en een zorginstelling voor jongeren (Doenersdreef Zorg) zijn gevestigd.

Met deze opvatting gaat de Raad van State verder dan het landelijke gedoogbeleid dat voorschrijft dat gemeenten alleen rekening moeten houden met basisscholen en scholen voor voortgezet onder

zie ook: http://www.almerevandaag.nl/almere/article23573203.ece/Raad-van-State-Coffeeshop-geen-afhaalchinees

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht