Marokko denkt aan legaliseren

In Marokko wordt volop over legalisatie gesproken

RABAT – De egalisatie van de cannabismarkt heeft enorme potentie voor Marokkaanse economie.

Het altijd smeulende debat over legalisering van de lucratieve hasjteelt in Marokko laaide de afgelopen maanden weer op. Eric le Braz, hoofdredacteur van het blad Actuel (inmiddels ter ziele) gooide wat olie op het vuur en schreef een veelbesproken artikel waarin hij de fictieve situatie in het Rifgebergte beschrijft, ná legalisatie van de cannabisproductie.

'De jaarlijkse 20 miljard Dirham (1,7 miljard euro) aan belasting die de consumptie van kif opbrengt is geïnvesteerd in een programma dat ten goede komt aan de emancipatie van de regio. Binnen twee jaar zijn scholen, wegen en ziekenhuizen gebouwd', schrijft Le Braz. Hij voorziet zelfs de financiering van een hogesnelheidstrein TGV die het Rif zal ontsluiten. De journalist is ervan overtuigd dat legalisatie niet lang meer op zich laat wachten.

Lees het artikel op : http://www.gelderlander.nl/algemeen/buitenland/marokko-denkt-na-over-legalisering-cannabis-1.3924162

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht