Drugscontroles op veerboten

Politie doorzoekt bagage eilandgangers

Harlingen – De politie hield vrijdag en zaterdag bij de veerbootterminal in de haven van Harlingen een grote drugscontrole. Alle passagiers die naar Vlieland en Terschelling afreisden, zijn door drugshonden gecontroleerd.

Vanaf 2010 wordt deze preventieve actie elk jaar op verzoek van B & W en de Gemeenteraad van beider eilanden gehouden bij aanvang van de zomervakantie. Het is onderdeel van de bestrijding van overlast op de eilanden door drank- en drugsgebruik (onwelwordingen, agressie, vernielingen, enz). De politie en het OM willen met deze actie het signaal afgeven dat dit soort overlast op de Waddeneilanden niet wordt getolereerd. Ook op de eilanden zelf wordt tegen drugsgebruik en overmatig alcoholgebruik opgetreden.

De controles op vrijdag en zaterdag zijn uitgevoerd door 25 politieagenten met inzet van twee verdovendemiddelenhonden. Oook zijn er truffels in beslag genomen. Die overigens legaal zijn, maar volgens de politie strafbaar omsat ze psylocybine bevatten…….

Het hele stuk staat op http://www.politie.nl/nieuws/2013/juli/7/01-drugscontrole-veerbootterminal.html

Prettige Vakantie!!!!!

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht