Growmed 2013; een enorm succes!

Bij Soft Secrets zijn we enorm tevreden over het succes van Growmed 2013 en we zijn er trots op deze beurs te hebben mogen organiseren. Dit succes was mede te danken aan de grote aantallen bezoekers en exposanten en de goede organisatie van het evenement

Bij Soft Secrets zijn we enorm tevreden over het succes van Growmed 2013 en we zijn er trots op deze beurs te hebben mogen organiseren. Dit succes was mede te danken aan de grote aantallen bezoekers en exposanten en de goede organisatie van het evenement

Entertainment, informatie, goede producten met interessante prijzen en veel publiek: Growmed 2013 had het allemaal. Maarde Feria de Valencia had nog veel meer te bieden. Vanaf het moment dat ze haar deuren opende barstte het van de activiteiten en vormde  de beurs een geweldige locatie om de dag door te brengen met je vrienden. We zullen beginnen met een omschrijving van de locatie. Valencia gaf ons de mogelijkheid de beurs zodanig te organiseren dat er voor elk wat wils was. De balans tussen de speelse, informatieve en professionele beschouwing van het onderwerp was precies goed. De locatie was ruim, de service goed en bovendien konden de bezoekers genieten van een prachtig uitzicht op de stad Valencia.

De organisatie van Growmed was een enorm karwei. Maar alle inspanningen die de voorbereidingen van de beurs met zich meebrachten, hebben zich dubbel en dwars terugbetaald. De opkomst was enorm en het enthousiaste en geïnteresseerde publiek maakten Growmed tot een waar succes. Zowel op zaterdag als zondag was het bomvol. Deze immense toestroom van bezoekers heeft van Growmed een feit gemaakt in het beurzenpanorama van Valencia.

De media

De inaugurale persconferentie van Growmed ging van start op 19 april om 11:00 uur. Onze woordvoerder was de charismatische Miky Perez, het hoofd van Soft Secrets in Spanje. Javier Pedraza, coördinator van Growmed Area Medica heeft het BESFES project gepresenteerd en dr. Fernando Caudevilla introduceerde het project Use Responsibly. Ook Hector Brotons, de advocaat van Soft Secrets en van de beurs, kwam aan het woord.

Daarna hebben we de fietsers van de Medical Cannabis Bike Tour onthaald. Ze kwamen aan op de beroemde beurs te midden van het publiek en de pers. Deze fietsploeg heeft € 50.000 opgehaald voor onderzoek naar medicinale cannabis en voor juridische bijstand voor patiënten die cannabis gebruiken om medische redenen. Aan dr. Guillermo Velasco is een cheque overhandigd die gebruikt zal worden om onderzoek naar kanker en cannabis te steunen.

De persconferentie vormde de kroon op het harde werk van Growmed op het gebied van medicinale cannabis en de Spaanse maatschappij. Veel patiënten hebben ons opgezocht om ons te bedanken voor alle informatie over medicinale cannabis die we aan de media verstrekt hebben. Voor ons is het helpen van deze personen de grootste voldoening en de belangrijkste drijfveer om altijd het beste van onszelf te blijven geven tijdens de toekomstige edities van de beurs.

Entertainment

Growmed was vooral een ervaring om te delen met vrienden. Op het buitenterras, genietend van een geweldig uitzicht over de stad Valencia, konden de bezoekers genieten van de specialiteiten van het restaurant en van de muzikale activiteiten gesponsord door Resin Seeds. De bezoekers genoten van het heerlijke eten en dansten op de beat van het DJ Rototom Festival, het grootste reggae festival van Europa. Dit festival wordt gehouden in augustus, ook in Valencia, de place to be voor alles wat met cannabis te maken heeft. Rototom bezit de ware cannabis spirit en het was werkelijk een eer dat dit festival op Growmed plaatsvond.

Ook hier hebben de finalisten van het Urban o Rama festival gestreden om een plekje in de line up. Maar liefst 50 bands haalden alles uit de kast om een plekje te veroveren in het vrijdagprogramma van Growmed. Na de halve finale, die plaatsvond op 6 april op het strand van Ghandara, hebben drie bands zich gekwalificeerd om op vrijdag 19 april te spelen op het buitenpodium. Deze bands waren Grandma R, THM en La Caravana, drie veelbelovende groepen. De muzikanten vermaakten zich zo goed op het podium, dat ze iedere vorm van competitie aan de kant hebben gezet en de prijs hebben gedeeld. We vonden het geweldig dat deze jonge talenten uit de muziekwereld van Valencia deelnamen aan Growmed.

Op de beurs was ook een ruimte waar dansvoorstellingen werden gehouden en waar andere bijzonderheden warente bezichtigen, zoals op maat gemaakte fietsen, longboards en urban sports, en een grote muurschildering van de artiest Mike Castello.

Informatie

Op Growmed speelt informatie over de kweek van cannabis en medicinale cannabis een belangrijke rol. Speciaal hiervoor hebben we dan ook een informatieve ruimte ingericht. Fernando heeft de medische ruimte Caudevilla geopend, met een presentatie van het project Use Responsibly, gewijd aan het verantwoordelijke gebruik van cannabis. Naar aanleiding daarvan heeft Josep Pamiés gesproken over het gebruik van de Stevia en andere medicinale planten. 

Jorge Cervantes, de beroemde cannabis guru en medewerker van Soft Secrets gaf een les over de kweek van cannabis. Zijn adviezen waren zowel gericht op medicinale gebruikers als op kenners. Dr Javier Pedraza heeft de beurs afgesloten met een presentatie van het project BESFES, dat als doel heeft om patiënten te adviseren, door hen te informeren over welke planten het meest geschikt zijn voor welke kwalen en hoe deze planten gebruikt kunnen worden voor de behandeling van verschillende symptomen. Het BESFES project is het begin van de lange weg die we nog te gaan hebben in de studie naar medicinale cannabis. Het thema van dit jaar was pijnbestrijding. De volgende planten werken uitstekend tegen pijn volgens de classificatie:  Black Valley van Ripper Seeds, Black Domina x Jack Herer van Spanish Seeds, Somango x Juanita van Philosopher Seeds en Blue Rhino van Positronics. Planten die ook een goede pijnverlichting bieden zijn: Houchie Kouchie Kush van Makka Seeds, Dance World van Royal Queen Seeds, Jack Flash van Sensi Seeds, Dieseltonic van Resin Seeds, TNT Kush van Eva Seeds, CBD Shark van CBD Crew, Widow van Seedmakers, Mr Bubba van Green Devil Genetics, Superskunk van White Label en Deimos van Buddha Seeds.

Met z’n huisvlijtachtige eenvoud kon de Riego Facil (Makkelijk Water Geven) ons zeer bekoren. De kit zal vooral kleine hobbykwekers aanspreken die als het gewas eenmaal in volle omvang de kweekruimte vult, moeite hebben de achterste potten te bereiken om water te geven. Met een trechter en verschillende buizen kan het water perfect op de lastig bereikbare plekken worden toegediend. Een sympathiek product dat voor een klein prijsje een uitkomst is voor een alledaags probleem van veel hobbykwekers.

Zaterdag was vooral gericht op medische onderwerpen. Dr. Guillermo Velasco sprak over zijn interessante onderzoek naar cannabinoïden als middel tegen kanker. Dr. Esther Aso vertelde hoe cannabinoïden patienten met Alzheimer en andere neurodegeneratieve aandoeningen kunnen helpen. David Ripper gaf een seminar over de extractie van de medicinale stoffen en dr. Gaspar Gonzales sprak over de kweek van cannabis. Hector Brotons en Joan Bertomeu gaven een presentatie over de juridische nieuwtjes op het gebied van cannabis voor clubs, consumenten en kwekers. Het hoogtepunt van de dag was een rondetafelgesprek over medicinale cannabis, met dr. Esther Aso, dr. Javier Pedraza, dr. Guillermo Velasco en dr. Jose Marrollo.

Zondag heeft dr. Mariano Garcia di Palau het endocannabinoïde systeem beschreven. Jorge Cervantes heeft uitgelegd hoe cannabis gekweekt wordt in Californië en dr. Jose Marrollo sprak over de actuele situatie van medicinale cannabis in verschillende delen van de wereld. Dr. Paul Hornby heeft de conferentie afgesloten. Hij is speciaal vanuit Amerika overgevlogen om de veranderingen en vernieuwingen toe te lichten die de terugkomst van medicinale cannabis moeten inluiden.

Bedrijven en sponsoren

Growmed 2013 zou niet mogelijk zijn geweest zonder het vertrouwen van alle exposanten die hebben meegedaan. We bedanken de hoofdsponsor van het evenement, Plagron, en alle andere aanwezige sponsoren: Atami, Greengo, Hesi, Hortitec, Canna, Dinafem, Agrobeta, Sweet Seeds, Future Care Worldwide, Advanced Nutrients, Grass O Matic, Ripper Seeds, Soilless, Kera California en Resin Seeds. Zij hebben stuk voor stuk fantastische stands opgezet en deze geplaatst in een centrale gang van de beurs, waarmee ze Growmed een prachtige uitstraling gaven.

Naast onze sponsoren waren er ook enorm veel exposanten. We hebben hier niet de mogelijkheid om alle exposanten apart te noemen, maar al hun stands waren even memorabel. Dankzij hen hadden de bezoekers een enorm uitgebreid aanbod tot hun beschikking, dat alles omvatte wat met de kweek van cannabis te maken heeft. Alle belangrijke producenten van zaadjes, meststoffen en andere producten voor de binnenkweek waren aanwezig, evenals winkels en exposanten van kleinere omvang.

We zijn vooral dankbaar voor de steun die we gekregen hebben van de industrie van Valencia. Iedereen was aanwezig: van de zadenbanken en de belangrijke groothandels, tot de omvangrijke groep van growshops uit de stad. Zij namen niet alleen deel aan de beurs als exposanten, maar ook als bezoekers.

European Product Awards

Tijdens de beurs vond ook de prijsuitreiking plaats van de prestigieuze European Product Awards (EPA). De awards werden overhandigd aan de beste cannabis-gerelateerde producten van Europa. 

Het publiek kon eerst via internet stemmen voor het beste cannabisproduct van Europa en vervolgens live . Op de beurs werden de producten tentoongesteld in de relaxruimte, waar Victor Santana, de officiële DJ van het evenement, de muziek draaide. De carrière van Victor Santana heeft zojuist een interessante wending genomen, met het recente succes van Vector, de nieuwe plaat die hij samen met zijn band heeft opgenomen in de studio’s van Red Bull.

De beurs werd afgesloten met de bekendmaking van de winnaars van de EPA awards, in combinatie met een verloting van een aantal van de producten onder de stemmers. Het beste product van Spanje was Cria 7puntos, een kit met lieveheersbeestjes om parasieten te bestrijden. Filtip, een filter van kwaliteitskunststof, is uitgeroepen tot beste Nederlandse product. Het winnende product van Engeland is The Neutralizer, een verdamper met essentiële oliën die korte metten maakt met slechte geurtjes. Voor Duitsland en Zwitserland viel een luchtteelt systeem in de prijzen. Het beste Italiaanse product is Filter It, filters gemaakt van keramiek. De Franse winnaar is Sure to Grow, een substraat dat de groei bevordert, en het beste product uit Tsjechië was Discreetvape. De titel voor beste product van Europa ging tot slot naar The Neutralizer. Deze verdamper, die op een eenvoudige manier vervelende geurtjes verwijdert, was het meest geliefd onder het publiek.

Prijsuitreiking

Naast de prijsuitreiking van de EPA awards werd er ook melding gemaakt van het BESFES project, dat als doel heeft een classificatie te maken van verschillende typen marihuana die goed of uitstekend zijn om pijn te verlichten.

Op de beurs werden ook prijzen uitgereikt waarvoor de exposanten zelf hun stem konden uitbrengen. De prijs voor de beste medische informatie is gegaan naar Pure Seeds, met de informatiestand van dr. Marino Garcia de Palau.

De gezelligste stands waren die van Advanced Nutrients, dankzij de show die ze gegeven hebben tijdens de beurs en Yervagüena, die in hun stand een raceauto tentoongesteld hebben en wisten op deze manier veel aandacht te trekken van het publiek. De prijs voor het meest verantwoordelijke team is gegaan naar Canna, voor het goede werk dat ze hebben verricht voor de stichting Canna. Dankzij de goede samenwerking van dit team is het hen gelukt om zoveel mogelijk gegevens over cannabis en de therapeutische toepassingen ervan te verzamelen.

De prijs voor de beste mediacampagne is gegaan naar Advanced Nutrients, gezien zij al het mogelijke hebben gedaan om hun merk onder de aandacht te brengen.

Er zijn ook awards uitgereikt voor de beste stands van de beurs. De exposanten hebben zonder twijfel alles gegeven om stands van de beste kwaliteit neer te zetten. 

De gedeelde derde prijs was voor Canna en Soilless. In de indrukwekkende stand van Canna was ook een groot gedeelte ingericht voor de stichting Canna. Soilless daarentegen is een kersverse distributeur in Valencia, die een stand van twee verdiepingen had ingericht met een lichtinstallatie onder water in een aquarium vol vissen, die ze zonder gevaar wisten aan te zetten .

De tweede prijs voor beste stand is gegaan naar Advanced Nutrients, die echt een geweldige stand hadden neergezet. Met zijn 120 vierkante meter was dit tevens de grootste stand van de beurs. Op de tweede verdieping was een exclusieve VIP ruimte ingericht en verder stond de stand vol met publiekstrekkers: roulette, dansers en verschillende gadgets die ze als presentje meegaven aan de bezoekers.

De eerste prijs is gegaan naar Yervagüena. De raceauto die zij in hun stand tentoonstelden, trok uiteraard de aandacht van voorbijgangers en exposanten, die maar al te graag een rondje wilden rijden in de Formule 1 bolide van Yervagüena, waarop een grote Soft Secrets sticker was geplakt.

Tot slot heeft het tijdschrift Soft Secrets haar twee belangrijkste prijzen van het jaar uitgereikt. De Chica van het jaar 2013 award ging naar Skunk # 1, de meest bekende variëteit van Sensi Seeds. De prijs voor Cannabis Man of the Year werd veroverd door Luc en Matej, samen met het hele team van de Biketour Medical Cannabis.

Tot slot willen we alle exposanten en bezoekers bedanken. En uiteraard ook de professionals die aan de beurs hebben deelgenomen. We bedanken de bands, de artiesten en het hele team van Growmed en iedereen die geholpen heeft het evenement te promoten. Natuurlijk bedanken we ook alle lezers van Soft Secrets, die altijd in groten getale onze evenementen bezoeken, voor hun loyaliteit. Iedereen enorm bedankt, want samen hebben we een droomevenement neergezet. Tot op Growmed 2014!

Beste stand Growmed 2013: Yervagüena
Tweede prijs beste stand Growmed 2013: Advanced Nutrients
Derde prijs beste stand Growmed 2013: Canna / Soilless
Beste mediacampagne Growmed 2013: Advanced Nutrients
Meest verantwoordelijke team Growmed 2013: Canna
Gezelligste stand Growmed 2013: Advanced Nutrients / Yervagüena
Beste medische informatie: Pure Seeds
Chica van het jaar 2013: Skunk # 1 van Sensi Seeds
De ‘Cannabis Man of the Year’: Luc, Matej en het hele team van de Medical Cannabis Bike Tour

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht