Mark the future

Op 23 april werden in Amsterdam voor de achtste keer de Cannabis Culture Awards uitgereikt. De prestigieuze prijs, in het leven geroepen door Ben Dronkers van o.a. Sensi Seeds en het Hash, Marijuana & Hemp Museum, ging ditmaal naar VVD-coryfee Frits Bolkestein en het BNN-programma Spuiten en Slikken.

Op 23 april werden in Amsterdam voor de achtste keer de Cannabis Culture Awards uitgereikt. De prestigieuze prijs, in het leven geroepen door Ben Dronkers van o.a. Sensi Seeds en het Hash, Marijuana & Hemp Museum, ging ditmaal naar VVD-coryfee Frits Bolkestein en het BNN-programma Spuiten en Slikken.

Van links naar rechts: Dries van Agt, Frits Bolkestein, Tim Hofman, Ben Dronkers, Freek Polak.

Presentator Tim Hofman van Spuiten en Slikken ontving de prijs uit handen van oudwinnaar Freek Polak. Volgens de jury is het razend populaire BNN-programma met name voor jongeren een belangrijke informatiebron voor zaken die een grote rol spelen in hun leven, waar ‘officiële’ voorlichting meestal tekort schiet. Met de toekenning van de Cannabis Culture Award 2013 aan Spuiten en Slikken wordt het programma beloond voor hun baanbrekende werk en hun open manier van communiceren over drugs in het algemeen en cannabis in het bijzonder. Dat Tim en zijn team de prijs dubbel en dwars verdienden, bleek wel uit zijn laatste actie rond het vaste programma-item Tim’s Tuintje, waarin Tim een eigen wietkwekerij heeft. Om te protesteren tegen het beleid van Ivo Opstelten bezette Tim onlangs het eilandje in de hofvijver voor het Binnenhof, om daar een wietkwekerij op te zetten. Dat leverde hem uiteraard een tochtje naar het politiebureau op.

Wie nu nog gelooft in de War on Drugs moet of corrupt of dom zijn.
Tim Hofman.

Kweekvergunning

Na Tim Hofman was het de beurt aan oud-prijswinnaar (en premier) Dries van Agt, om een Cannabis Culture Award 2013 aan VVD-prominent Frits Bolkestein te overhandigen. Bolkestein ontving de prijs omdat hij al jaren pleit voor gereguleerde legalisering van cannabis. Dat is opmerkelijker, omdat zijn partijgenoot Opstelten de wietteelt zo’n beetje als staatsvijand nummer 1 heeft bestempeld. Bolkestein wil daar echter niets van weten: “Het huidige beleid kraakt in al zijn voegen. Geef kwekers die daarvoor in aanmerking komen een vergunning om cannabis te kweken. Controleer die cannabis die dan vervolgens verkocht wordt aan de coffeeshop. Dát zou moeten gebeuren. En Nederland zou het debat over legalisering van cannabis Europees moeten aanzwengelen. Dan zou men zien dat er veel medestanders voor een legalisering te vinden zijn.”

Optimisme

Krasse knarren Van Agt en Bolkestein.

Bolkestein meldde verder dat hij denkt dat het huidige anti-cannabisbeleid hooguit nog een jaar of twee kan voortduren. Dat optimisme werd echter niet gedeeld door Tim Hofman, die hem er op wees dat Opstelten tot nu toe geharnast in de anti-wietstandpunten staat. Daarbij wees de presentator ook op de zogenaamde growshopwet, die het telen van cannabis immers veel zwaarder wil gaan bestraffen.

Aan het eind van de bijeenkomst nam organisator Ben Dronkers nog even het woord. Ook hij memoreerde dat het internationaal gezien de goede kant op gaat met de acceptatie van de cannabisplant. Des te wranger dat de Nederlandse politiek de laatste jaren zo moeizaam en contraproductief bezig is. Ben Dronkers: “Wie nu nog gelooft in de War on Drugs moet of corrupt of dom zijn.” Laten we het wat Opstelten en zijn medestanders betreft dan maar op het laatste houden.

www.cannabiscultureawards.com

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht