Schadevergoeding staat aan coffeeshops

Staat moet shops betalen wegens gederfde inkomsten

De rechter heeft besloten dat coffeeshops in het zuiden schade hebben geleden wegens de invoering van de wietpas. Volgens de rechter was de invoering van de pas terecht als het gaat om terudringen van drugstoerisme. Maar het verplichten van Nederlanders om die pas aan te schaffen ging de rechter te ver. Het is nu aan de shops om uit te rekenen hoeveel schade ze hebben geleden doordat Nederlanders wegbleven. “Trouw”meldde vandaag dat Maastrichtse shops zo'n 10% van hun omzet zagen verdampen. Advocaat mr. Beckers verwacht geen miljoenenstrop voor de staat omdat de kwestie rond de pas slechts een half jaar speelde. Opstelten heeft aangekondigd dat de staat inberoep gaat. Aldus Trouw.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht