Sporters mogen meer cannabis

WADA verhoogt drempelwaarde cannabis

Als gevolg hiervan zal het aantal cannabiszaken in de topsport afnemen, stelt Herman Ram van de Nederlandse Dopingautoriteit.

De Dopingautoriteit adviseerde om cannabis van de dopinglijst te schrappen. Zo ver wil het WADA echter niet gaan. De toegestane waarde wordt wel fors verhoogd, van 15 nanogram/milliliter naar 150 nanogram/milliliter.

Volgens Ram is de nieuwe drempelwaarde erop gericht om gebruik van cannabis binnen wedstrijdverband op te sporen en te vervolgen.

De wijziging heeft geen gevolgen voor reeds afgehandede zaken.

Aldus een bericht in de Telegraaf, enige weken geleden, maar nu pas opgemerkt. Toch een beetje goed nieuws dus. Maar we vragen ons af of je van cannabis sneller gaat fietsen…Toch kennen wij enige schakers die stoned niet onverdienstelijk presteren. Het is het proberen waard.

WADA staat voor wereld anti doping genootschap…..

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht