Het gemeentebestuur van Maastricht laat de deur van de coffeeshops voor buitenlanders op een kier staan. De gemeenteraad en huidig burgemeester Onno Hoes gaan bekijken of buitenlanders in de wietcafés welkom kunnen zijn. Daar hangt wel een voorwaarde aan vast: het spreidingsplan met een verhuis van de coffeeshops naar de grens met ons land en weg uit het stadscentrum van Maastricht moet eerst gerealiseerd zijn. Daarmee zet Hoes zich voor het eerst op een lijn met de gemeenteraad waar verschillende partijen pleiten voor een afschaffing van de zogenaamde wietpas.

Vanaf dan zijn buitenlanders opnieuw welkom in de coffeeshops. Voor de grensgemeenten van ons land dreigt het horrorscenario dan toch gerealiseerd te worden, al dienden ze wel een procedure bij de Raad van State in vanwege de overlast. De uitspraak volgt nog.

Meer lezen: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130523_00595300

En wordt natuurlijk vervolgd!