Paradijs voor Blowers?

Je zou verwachten dat in een totalitaire staat als Noord-Korea van cannabisgebruik absoluut geen sprake is, maar volgens de website www.nknews.org is het meest gesloten land ter wereld juist een paradijs voor blowers.

Je zou verwachten dat in een totalitaire staat als Noord-Korea van cannabisgebruik absoluut geen sprake is, maar volgens de website www.nknews.org is het meest gesloten land ter wereld juist een paradijs voor blowers.

Hoewel de Noord-Koreaanse overheid streng optreedt tegen andere drugs als bijvoorbeeld crystal meth, bestaat er verrassend genoeg geen wetgeving die het gebruik van marihuana (en opium) verbiedt. Cannabis wordt zelfs niet als een drug beschouwd, en talrijke Noord-Koreanen gebruiken het volgens informanten dan ook regelmatig.

Men rookt marihuana niet omdat het zo lekker is, maar vooral als een goedkoop alternatief voor tabak.

‘Speciale plant’

Noord-Korea watchers berichten dat verwilderde cannnabisplanten in het hele land zijn te vinden. Ook wordt in afgelegen gebieden op kleine schaal geteeld en is marihuana in veel privétuinen te vinden. Toch lijkt het geen goed idee als reizende dopeheads het land in hun route opnemen. Ten eerste schijnt de lokale wiet niet al te sterk te zijn, en bovendien hoef je niet te verwachten dat de verplichte gids erg toeschietelijk is als je vraagt waar je de 'speciale plant', zoals cannabis wordt genoemd, kan vinden.

Kranten als vloei

In Noord-Korea rookt men marihuana niet omdat het zo lekker is, maar vooral als een goedkoop alternatief voor tabak. Op veel plaatsen is marihuana, dat ip tambae (bladtabak) wordt genoemd, voor weinig geld op de zwarte markt te krijgen. Het is vooral populair onder de allerarmste bewoners van het land. Van Noord-Korea is bekend dat het omvouwen van een krant fatale gevolgen kan hebben, tenminste als de beeltenis van een leider daarbij wordt meegevouwen. Gelukkig staan zelfs in Noord-Korea niet op elke pagina portretten van leiders, want bij gebrek aan vloeipapier worden vooral kranten gebruikt om joints te rollen. Grote favoriet is het dagblad Rodong Sinmun, dat in vierkante vellen wordt geknipt, waar korte conusvormige joints van worden gedraaid. Volgens de overlevering is het marihuanagebruik in het land begonnen toen Amerikaanse soldaten tijdens de Koreaanse oorlog tot hun verbazing ontdekten dat cannabis overal als onkruid groeide. De Yankees maakten daar dankbaar gebruik van om de oorlogsstress te verlichten.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht