Mediwiet al 10 jaar stabiel

Cannabis werkt vooral bij neurologische pijn

– Het is Nederland al tien jaar mogelijk om medicinale cannabis te gebruiken. Uit onderzoek blijkt dat de verspreiding stabiel is gebleven. Dat komt volgens de onderzoekers deels omdat artsen nog huiverig zijn om het voor te schrijven. “Veel mensen hebben nog het beeld van een blowende hippie”

Sinds ongeveer tien jaar kunnen artsen medicinale cannabis voorschrijven. Maar hoe vaak en aan wie dit gebeurt, was nooit echt duidelijk. De Utrechtse farmaco-epidemioloog Rob Heerdink besloot dit samen met zijn Leidse collega Arno Hazekamp in kaart te brengen. “De verspreiding is al tien jaar stabiel, dus kennelijk zijn de patiënten tevreden.”

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht